Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Koulukampuksen rakentaminen Lieksassa etenee aikataulussa - kaupungin päättäjät kävivät tutustumassa uuteen koulurakennukseen

Koulukampuksen rakentaminen Lieksassa etenee aikataulussa - Kaupungin päättäjät kävivät tutustumassa uuteen koulurakennukseen

Lieksassa koulukampuksen rakentaminen on edennyt aikataulussa. Lieksan kaupunginhallituksen ja hyvinvointilautakunnan jäsenet kävivät tutustumassa uuteen koulurakennukseen tiistaina 3.11.2020.

Uuden koulukampuksen muodostavat puinen uudisrakennus sekä käyttöä varten peruskorjattu Kuhmonkadun koulu. -Koulukampuksen rakentaminen on merkittävä panostus Lieksan kaupungin tulevaisuuteen. Uuden koulun myötä kaupunki saa nykyaikaiset ja terveet opetustilat. Lisäksi tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen turvallisuuteen sekä pedagogiseen toimivuuteen, kertoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Koulukampus otetaan käyttöön suunnitellusti vuodenvaihteessa ja kevätlukukauden 2021 opiskelun uusissa tiloissa aloittavat Lieksan yläkoululaiset, lukiolaiset sekä Riverian Lieksan yksikön opiskelijat. Uusiin tiloihin siirretään myös Lieksan kaupungin arkisto.

Kampuksen tilasuunnittelussa on otettu huomioon myös tilojen monipuolisuus ja muunneltavuus. -Esimerkiksi koulun musiikkiluokka sijoittuu keskusaulan läheisyyteen niin, että tarvittaessa luokka toimii näyttämönä keskusaulaan päin avautuvan seinän avulla, Sihvonen kuvailee tilojen käyttömahdollisuuksia.

Koulukampuksen rakennuttajana toimii Lieksan Kiinteistöt Oy ja pääurakoitsijana kampuksella on Kesälahden Rakennus Oy. Uudisrakennuksessa on käytetty CLT-tekniikkaa (Cross Laminated Timber) ja puumateriaalin toimittajana on Lieksassakin toimiva Binderholz Nordic Oy.

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, p. 040 1044 101