Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Koronatilanteessa ei merkittäviä muutoksia Lieksassa

Koronatilanteessa ei merkittäviä muutoksia Lieksassa

Koronavirustilanne on pysynyt Lieksassa melko rauhallisena, totesi kaupungin pandemiavalmiusryhmä tilannekuvapalaverissaan maanantaina 7.2.2022. Yksittäisiä tartuntoja ilmenee lähes päivittäin, mutta tilanne kokonaisuutena on pysynyt maltillisena.

Koronarokotusten ottamisen tahti on hieman hidastunut. Rokotusaikoja on enemmän tarjolla, kuin rokotusten ottajia. Valmiusryhmä kannustaa edelleen ottamaan rokotuksen, kun siihen on mahdollisuus. -Ilmassa tuntuu olevan vähän suuntausta, että osalla rokotteiden ottaminen on jäänyt ensimmäiseen tai toiseen rokotteeseen, eikä kolmatta rokotetta ole otettu, vaikka se ajan puolesta olisikin jo mahdollista. On hyvä muistaa, että parhaimman suojan koronataudin vakavia muotoja vastaan antaa täysi rokotesarja, eli kolme rokotetta, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen muistuttaa.

Valmiusryhmä muistuttaa myös rokotteiden merkityksestä matkustamisen näkökulmasta. Helmikuun alusta lähtien EU:n koronatodistukset hyväksytään matkustuskäytössä vain yhdeksän kuukauden ajan toisesta koronarokotuksesta. Eli jos toisesta rokotuksesta on kulunut yli 270 päivää, ei todistus enää kelpaa matkustamiseen EU:n sisällä. Kolmen rokotteen jälkeen todistuksen voimassaoloa ei toistaiseksi rajoiteta. -Tällä hetkellä oman koronatodistuksen voimassaolon varmistaminen on sujuvaa, kun rokotteita ja rokotusaikoja on hyvin tarjolla, Määttänen huomauttaa.

Aluehallintovirasto lievensi yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia

Itä-Suomen aluehallintovirasto lievensi viime viikolla alueen kokoontumisrajoituksia. Ulkotilaisuuksia ei enää rajoiteta henkilömäärän osalta, kuten ei myöskään sisällä olevia tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka. Mikäli tilaisuuteen osallistuu yli 100 henkilöä, eikä kaikille osallistujille ei ole nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, osallistujamäärä voi olla enintään 50 % enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Päätös on voimassa 2. -20.2.2022 ja koskee myös tällä viikolla remontin jälkeen avattavaa kulttuurikeskuksen Brahe-salia.

Valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tilannekuvapalaveriin maanantaina 21.2.

 

Aluehallintoviraston tiedote kokoontumisrajoitusten lieventämisestä 2.2.2022

 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Sininen tausta.