Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Koronatilanne Lieksassa heikentynyt syksyä kohti

Koronatilanne Lieksassa heikentynyt syksyä kohti

 

Koronavirustartuntoja on todettu tasaisesti Lieksassa koko kesän ajan. Selkeää tartuntojen määrän leviämistä syksyn alettua on havaittavissa, mihin varaudutaan myös kaupungin toiminnoissa sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Pandemiavalmiusryhmän puheenjohtajana toimiva Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo, että valmiusryhmä seuraa aktiivisesti koronatilanteen kehittymistä koko ajan. -Huomioitavaa on, että korona näyttää nyt leviävän nopeasti koulujenkin alettua, ja pyydämme kuntalaisia huomioimaan tilanteen omassa toiminnassaan.

-Valtaosa koronavirustartunnoista todetaan kotitesteillä, joten todellisia tartuntamääriä ei tällä hetkellä voida todentaa, Määttänen sanoo.

Lieksan terveysasemalla toimii edelleen erillinen kohorttiosasto sekä koronan näytteenottopiste. Näytteitä otetaan päivittäin viikonloppua lukuun ottamatta.

 

Positiivista on, että 4. koronarokotteiden ottaminen kaikille THL:n suosittelemille ryhmille; yli 60-vuotiaat, lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat sekä voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat, on Lieksassa lisääntynyt. Pandemiavalmiusryhmä rohkaisee edelleen kaikkia rokotusvuorossa olevia ottamaan rokotteen.

 

Koronavirusepidemiaan liittyvät suositukset ovat Lieksassa ennallaan ja vastaavat valtakunnallisia suosituksia muun muassa maskien käytössä.

 

-Erityisesti kannustamme riskiryhmäläisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä vierailevia maskien käyttöön, linjaa kaupunginjohtaja. Lisäksi suositellaan vahvasti edelleen tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi turvavälien pitämistä sekä hyvää käsihygieniaa.

 

Kaupungin pandemiavalmiusryhmä päätti 22.8.2022 pidetyssä kokouksessaan, että seuraava kokoontuminen on 19.9.2022. Valmiusryhmä seuraa epidemiatilannetta ja kokoontuu tarvittaessa aiemminkin, mikäli epidemiatilanteessa tapahtuu muutoksia.

 

 

 

 

 

 

 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta

 

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi