Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Koronatartuntojen määrässä pientä tasaantumista Lieksassa

Koronatartuntojen määrässä pientä tasaantumista Lieksassa

Lieksan kaupungin pandemiavalmiusryhmä kokoontui tilannekuvapalaveriin 17.1.2022 ja totesi koronatilanteen hieman tasaantuneen Lieksassa. Viime viikon aikana Lieksassa otetuista näytteistä yhteensä 62 oli positiivisia ja päiväkohtainen tartuntamäärä oli enimmillään 22. Päiväkohtaisten tartuntojen määrä vaikuttaa tällä hetkellä lähteneen laskusuuntaan. Kolmansien koronarokotusten antaminen on edennyt kaupungissa hyvää tahtia ja kolmesti rokotettuja lieksalaisia on jo 5239.

 -Jälleen kerran on merkkejä nähtävissä, että hyvin noudatetut koronaohjeet toimivat tartuntojen hillitsemisessä. Kasvomaskien käyttö, turvavälit ja puhtaat kädet, niillä voimme hidastaa ja estää viruksen etenemistä – näistä meidän olisi edelleen jaksettava pitää kiinni, kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kannustaa lieksalaisia. -Lisäksi hyvän rokotekattavuuden avulla pystymme pienentämään vakavan koronataudin riskiä. Kehotammekin ihmisiä ottamaan rokotteen, kun siihen mahdollisuus tulee, niin aikuisten kuin lasten ja nuorten kohdalla, Määttänen jatkaa.

Tällä hetkellä Siun sote tarjoaa 3. rokotetta yli 40-vuotiaille ja riskiryhmille. Siun sote on myös aloittanut alle 11-vuotiaiden lasten rokotukset. Koronarokotetta tarjotaan kaikille 5–11- vuotiaille lapsille, ja erityisesti riskiryhmiin kuuluville lapsille koronarokotusta suositellaan vahvasti. Kaikkien rokotusten ajanvaraukset suositellaan tehtävän verkkoajanvarauksen kautta.

 

Koronarajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan

Tilannekuvan perusteella valmiusryhmä totesi, että voimassa olevat koronarajoitukset ja toimenpiteet pidetään toistaiseksi ennallaan. Lukion abiturienttien etäopetusta jatketaan toistaiseksi, ja sen jatkoa tarkastellaan seuraavan kerran viikon päästä.

Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tapahtuvien altistumistilanteiden ohjeistus on tällä hetkellä se, että yksittäisistä tartunnoista ei koko luokkaa aseteta karanteeniin, vaan altistuneet ohjataan ensisijaisesti oireseurantaan. Mikäli oireita ilmenee, tulee silloin jäädä kotiin.

Aluehallintoviraston määräys liikunta- ja urheilutoimintaan sekä huvi- ja virkistystoimintaan käytettävien sisätilojen väliaikaisesta sulkemisesta on voimassa 27.1. saakka. Kokoontumisrajoitukset ulko- ja sisätiloille puolestaan ovat voimassa 14.2. asti.

 

Valmiusryhmän seuraava kokoontuminen on 24.1.2022.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

jarkko.maattanen@lieksa.fi / 040 1044 001