Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan pääsiäisen jälkeen uusiin ryhmiin

Koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan pääsiäisen jälkeen uusiin ryhmiin

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Tiedote. Julkaistu: 01.04.2021, 12:23
Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

 

Siun soten alueen ikäihmisten koronarokotusten ajanvarausta laajennetaan porrastetusti. Seuraavana rokotusvuoroon tulevat vuonna 1948 syntyneet tai sitä vanhemmat. Lisäksi 65–69-vuotiaiden rokotuksia laajennetaan koskemaan koko ikäluokkaa, ei vain sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvia.

Tiistaina 6.4.2021 klo 8 alkaen ajanvaraus aukeaa vuonna 1948 tai sitä ennen syntyneille sekä vuonna 1952–1956 syntyneille henkilöille. Ajan voi varata joko verkkoajanvarauksen tai puhelinajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Puhelinajanvaraus toimii numerossa 013 330 2131.

Yli 70-vuotiaiden koronarokotukset

Alun perin ikääntyneiden koronarokotusten ajanvaraus oli suunniteltu avattavan ensi tiistaina vuonna 1947 syntyneille ja sitä vanhemmille. Kuluva viikko kuitenkin osoitti, että rokotteiden menekin varmistamiseksi rokotusvuorossa olevan ikäluokan on oltava hieman suurempi. Tämän vuoksi tulevalla viikolla rokotusryhmää päätettiin laajentaa yhdellä ikävuodella, 1948 syntyneillä.

Yli 70-vuotiaiden porrastettua ajanvarausta jatketaan edelleen viikolla 15. Maanantaina 12.4.2021 rokotusvuoroon tulevat kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt eli vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneet. Koronarokotusaika on mahdollista varata vielä porrastetun ajanvarauksen jälkeenkin. Koronarokotuksia jatketaan niin kauan, kunnes kaikki halukkaat ovat saaneet rokotteen. Yli 70-vuotiaiden koronarokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin rokotetta.

65–69-vuotiaiden koronarokotukset

Sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Lähiviikkoina Siun sotelle saapuu enemmän rokotteita kuin ikäluokan riskiryhmään kuuluvia on rokottamatta. Tämän vuoksi rokotteita tarjotaan tiistaista 6.4.2021 klo 8 alkaen kaikille vuonna 1952–1956 syntyneille henkilöille. 65–69-vuotiaat rokotetaan yli 65-vuotiaille sopivalla AstraZenecan rokotteella.

Ajanvarauksen jonotuskäytännöt

Koronarokotusten puhelinajanvarauksessa on esiintynyt ruuhkaa ajanvarauksen käynnistyessä viikon alussa. Puhelinajanvarauksessa on useita vastaajia, mutta siitä huolimatta osa soittajista ohjautuu jonoon. Jonossa olevalle asiakkaalle kuuluu nauhoite: ”Olette jonossa, vastaamme puheluunne mahdollisimman pian.” Jonossa kannattaa pysyä, koska jos puhelun katkaisee ja soittaa uudelleen päätyy jonon perälle.

Myös verkkoajanvarauksessa on ollut ruuhkaa. Tämän vuoksi verkkoajanvarausjärjestelmään on rakennettu jonotuskäytäntö. Verkkoajanvaraus toimii kuten ennenkin ilman jonotusta, mikäli palvelussa ei ole ruuhkaa. Jos kuormitus kuitenkin kasvaa korkeaksi, ohjaa ajanvaraus uudet asiakkaat jonoon. Tällöin näytölle tulee oranssi laatikko, jossa kerrotaan: ”Odotathan hetken, sinut ohjataan saapumisjärjestyksen mukaan varaamaan aikaa”. Näytöllä näkyy myös arvioitu jonotusaika. Jonotusajan päättyessä asiakas ohjautuu automaattisesti koronarokotusten ajanvaraukseen.

Lisätietoja medialle:

Toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, sirpa.kaipiainen@siunsote.fi, puh. 013 330 3162.

_____________________________________________________________________________________________________

Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista 13 kunnan alueella. Lisäksi kuntayhtymän vastuulla ovat ympäristöterveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut Pohjois-Karjalassa. Siun sote aloitti toimintansa 1.1.2017.

Kuntayhtymään kuuluvat Joensuu, Kitee, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Kontiolahti, Ilomantsi, Juuka, Liperi, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Heinävesi.

www.siunsote.fi

Facebook: facebook.com/siunsote
Twitter: @siunsote
LinkedIn: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

#siunsote #turvaammearkeasi