Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen Lieksan Mähkönsillan asemakaavaa koskien

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen Lieksan Mähkönsillan asemakaavaa koskien

Uuden sillan rakentaminen mahdollista entisen, nk. kaarisillan, paikalle

Lieksan Mähkönsillan asemakaavan muutoksesta ja laajennuksesta oli haettu valituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta (KHO). 23.2.2023 KHO:lta tulleen päätöksen mukaan Lieksan kulttuuriperinnön tuki ry:n valituslupahakemus hylätään, eikä korkein hallinto-oikeus siten anna ratkaisua valitukseen.

Korkein hallinto-oikeus perustelee päätöksessään, että sen perusteella, mitä muutoksenhakija on esittänyt ja mitä asiakirjoista muutoin ilmenee, asian saattamiseen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole valitusluvan myöntämisen perustetta.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on tyytyväinen siihen, että asia on nyt ratkaistu, ja uuden sillan rakentamista päästään aikatauluttamaan kunnolla. -Päätös oli odotetun mukainen ja vaikka prosessi on ollut pitkä, tärkeintä on, että asia pääsee nyt etenemään konkreettisesti.

Lieksan kaupungin kuntatekniikkaliikelaitos on jatkanut valitusprosessin aikana sillan suunnittelua suunnitelman mukaisesti. Uuden sillan rakentamisen määrärahat on varattu suunnitelmavuosille 2024 ja 2025.

 

Lisätietoja

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

040 1044 001 / jarkko.maattanen@lieksa.fi