Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Kolin pysäköintialueita laajennetaan sataman tukiparkilla Rantatien varrella

Kolin pysäköintialueita laajennetaan sataman tukiparkilla Rantatien varrella

Metsähallitus on suunnittelemassa Kolille uutta pysäköintialuetta Rantatien viereen sataman läheisyyteen. Aluejohtaja Jouni Aarnio Metsähallitukselta taustoittaa, että Kolin matkailualueen pysäköintiratkaisut -yleissuunnitelmassa lähtökohtana on ollut pysäköinnin hajauttaminen Kolilla matkailijamäärän jatkuvasti kasvaessa. -Vuoden 2020 lopussa vahvistetussa yleissuunnitelmassa yhtenä linjauksena oli, että Rantatien tukiparkkia lähdettäisiin kehittämään tuomalla uusi vaihtoehto kansallispuiston ja sataman kävijöitä palvelemaan.

Metsähallitus ja Lieksan kaupunki ovat työstäneet alueen suunnitelmaa yhteistyössä, sillä alue on kaupungin omistuksessa. -Lieksan kaupunki on vuokraamassa alueen Metsähallitukselle pysäköintikäyttöön, ja alueen luvitus on juuri käynnistymässä, sanoo Lieksan kaupungin elinvoimajohtaja Susanna Saastamoinen. -Kyseinen alue tulee olemaan mukana myös kevään aikana käynnistettävässä Purnulahden asemakaavassa, eli asiaa edistetään kaupungilla sitäkin kautta.

Sataman tukiparkin rakentaminen olisi tavoitteena käynnistää vielä tänä kesänä. -Luvitus on siis käynnistynyt, ja prosessin edetessä suunnitelmien mukaan Metsähallituksella olisi mahdollista aloittaa rakentaminen syksyn kuluessa, Saastamoinen tarkentaa.

Aluejohtaja Aarnio ja elinvoimajohtaja Saastamoinen pitävät uuden pysäköintialueen rakentamista tervetulleena lisänä Kolin alueelle. -Sataman tukiparkin rakentaminen on Kolin matkailuvision 2050 mukaista, ja osaltaan se tuo kaivattua helpotusta kansallispuiston samoin kuin sataman alueen kävijöille.

Sataman tukiparkkiin olisi tulossa noin 100 paikkaa henkilöautoille. Alue on suunniteltu rakennettavaksi murskepintaiseksi.

 

 

Lisätietoja:

Jouni Aarnio, Metsähallitus, aluejohtaja

p. 040 735 2804 / jouni.aarnio@metsa.fi

 

Susanna Saastamoinen, Lieksan kaupunki, elinvoimajohtaja

p. 040 1044 009 / susanna.saastamoinen@lieksa.fi

 

Rantamaisema. Koivun alla teksti I love Koli.