Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Kolin asuntorakentaminen alkaa Area-kodin toimesta

Kolin asuntorakentaminen alkaa Area-kodin toimesta

Area-koti Oy aloittaa huhtikuussa uuden rivitalon rakentamisen Kolille. Kyseessä on 15 huoneiston rivitaloyhtiö. Vapaana on enää muutama huoneisto.

Kolilla on suuri tarve uusille asunnoille. Varsinkin uuden hotellin avaamisen jälkeen asuntojen kysynnän uskotaan edelleen kasvavan Kolin alueella. Hotellin myötä myös muiden palveluiden kysyntä kasvaa ja alueella tarvitaan yrittäjiä ja tekijöitä sekä myös asuntoja. Area-koti Oy:n toimitusjohtaja Juha Jääskeläinen taustoittaa, että tähän kysyntään Area-koti Oy on vastaamassa aloittamalla rivitaloprojektin muutaman sadan metrin päähän uudesta hotellista. - Uskomme Area-kodilla Kolin kehittymiseen ja haluamme olla siinä aktiivisesti mukana.

Area-koti Oy on vuokrannut Lieksan kaupungin kaavoittaman rivitalotontin uudelta Myllykorventien asuinalueelta. Lieksan kaupunki on aloittamassa alueen kunnallistekniikan tekemisen tänä kesänä ja uusi asuinalue liitetään kunnallistekniikkaan. -Neuvottelut Lieksan kaupungin kanssa ja asioiden eteneminen on ollut helppoa ja vauhdikasta, Jääskeläinen kertoo.

-Olemme huomanneet, että Lieksan kaupunki haluaa olla aktiivisesti kehittämässä Kolin aluetta.

-Vakituiseen asumiseen suunnattujen asuntojen vähäisyys on ollut selkeästi yksi alueen kehittymisen esteistä, ja nyt aloitettava uudisrakentaminen toimii uskoakseni lähtölaukauksena tulevillekin asuntorakentamisen hankkeille Kolilla, iloitsee Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Myllykorventien alue on kaavoitettu nimenomaan vakituisten asukkaiden ja työntekijöiden käyttöön. Kohteen rakentuminen toteuttaa osaltaan Kolin Matkailuvisio 2050 mukaisia tavoitteita alueen kokonaisvaltaisessa ympäristövastuullisessa kehittämisessä. - Alueella tapahtuvat investoinnit osaltaan kertovat siitä, että kaupunkikonsernin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa tekemät kehittämistoimet ovat olleet oikeansuuntaisia ja alkavat nyt tuottaa näkyviä tuloksia uusina investointeina.

Area-koti Oy:n toimitusjohtaja vahvistaa, että he ovat juuri saaneet kohteelle rakennusluvan ja tarkoitus on aloittaa rakentaminen huhtikuun alussa. Kohteen arvioitu valmistuminen on helmi- maaliskuussa 2024. Rivitaloyhtiöön tulee 15 asuntoa, kaksioita ja kolmioita. Asunnot ovat energiatehokkuusluokaltaan parasta A-luokkaa. Lämmitysmuotona on maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Päärakennusaineena käytettävä puu on ekologinen ja hiiliystävällinen rakennusmateriaali.

-Teemme rakennukseen tulevat elementit omalla Joensuun elementtitehtaalla, Jääskeläinen sanoo. -Area-kodille on tärkeää toimia paikallisten Pohjois-Karjalaisten yritysten ja kumppaneiden kanssa ja jättää eurot omaan maakuntaan mahdollisimman pitkälti.

Kohteesta on vielä muutama asunto vapaana ja nyt on hyvä aika varata oma asunto kohteesta, niin pääsee vaikuttamaan vielä kaikkiin pintamateriaaleihin ja mahdollisesti vielä huonejärjestyksiinkin.

 

Area-koti Oy on vuonna 2014 perustettu Kontiolahdessa kotipaikkaa pitävä rakennusalan yritys. Viime vuosina liikevaihto on ollut noin 8–9 miljoonan euron luokkaa. Yhtiö on pääasiassa rivi-, pari- ja omakotitalorakentaja, joka tekee asiakkaan toiveen mukaisia asuntoja haluttuun valmiusasteeseen saakka, vaikka pelkästään ulkopuolelta valmiiksi tai sitten avaimet käteen periaatteella ihan valmiiksi saakka.

 

 

Lisätietoja:

Area-koti Oy

Juha Jääskeläinen, toimitusjohtaja

040 838 7296, juha.jaaskelainen@areakoti.fi

 

Lieksan kaupunki

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

040 104 4001, jarkko.maattanen@lieksa.fi

 

Havainnekuva kolmesta rivitalosta. Talojen ympärillä metsää.