Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Kiinalainen koululaisryhmä Deqingistä opintomatkalle Lieksaan

Kiinalainen koululaisryhmä Deqingistä opintomatkalle Lieksaan

Ryhmä kiinalaisia koululaisia Deqingistä saapuu Lieksaan opintomatkalle 11.-22.8.2019. Opintomatkan teemana on ”Together from nature to future” ja nimensä mukaisesti matkan ohjelmassa käsitellään luontoa, kestävää kehitystä, hiilijalanjälkeä, ilmastomuutoksia sekä näiden vaikutuksia niin Kiinassa kuin Suomessa. Lisäksi ryhmä tutustuu suomalaiseen koulutukseen ja yhteiskuntarakenteeseen.

 

Lieksalaisista luontokohteista koululaiset tutustuvat niin Pappilanluhtaan, Ruunaan alueeseen, Reposuohon sekä Koliin. Lisäksi koululaiset vierailevat Pielisen Museossa ja Paaterissa sekä Nurmeksessa Bomballa ja Hyvärilässä.

 

Ryhmä tutustuu suomalaiseen opetukseen Lieksan yläkoulun 9D-luokan mukana, jotka osallistuvat kiinalaisten ohjelman mukaiseen opetukseen vierailun aikana. Opintomatkaan osallistuu Kiinasta 20 oppilasta (7-9 luokkalaisia) ja 3 opettajaa. Lieksasta opintomatkan ohjelman suunnitteluun ovat osallistuneet yläkoulun ja lukion rehtori Reetta-Leena Hiltunen, luokanopettaja Arto Turpeinen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen sekä projektisuunnittelija Miia Kokkonen.

 

Opintomatka toteutuu Lieksan kaupungin ja Deqingin vuonna 2018 solmiman yhteistyösopimuksen myötä. Ensimmäisenä tämän tyyppisenä Lieksaan suuntautuvana opintomatkana matkasta saadaan kokemusta lieksalaisten opetussisältöjen ja oppimisympäristöjen toimivuudesta koulutusmatkatuotteena.

 

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja

p. 040 1044 101

arto.sihvonen@lieksa.fi

 

 

Reetta-Leena Hiltunen, rehtori, Keskuskoulun yläkoulu ja Lieksan lukio

p. 040 1044 210

reetta-leena.hiltunen@lieksa.fi

 

 

Arto Turpeinen, luokanopettaja

p. 040 1044 245

arto.turpeinen@lieksa.fi