Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Kamarimusiikillista jazzia Brahea-kampuksella 23.9.2021 klo 19

Kamarimusiikillista jazzia Brahea-kampuksella 23.9.2021 klo 19

AINON on sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen vuonna 2017 perustama helsinkiläinen yhtye, jonka musiikissa on vaikutteita jazzista, nykymusiikista ja klassisesta musiikista. Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Tuoreudestaan huolimatta AINON on saanut paljon kehuja soinnistaan, energisyydestään ja muuntautumiskyvystään. Yhtye tekee syksyllä 2021 laajan Suomen kiertueen,  joka ulottuu myös Lieksaan.

Musiikki on osittain improvisoitua ja osittain sävellettyä juuri tälle instrumentaatiolle ja näille ainutlaatuisille muusikoille. Jokaisen persoonallisuus saa tilaa musiikillisella matkalla läpi vaihtuvien tunnelmien ja ajan kerrostumien. Yhtyeen kaikki jäsenet saavatkin tuoda omia sovituksellisia ideoita esiin. Ohjelmistoon kuuluu myös Joonas Leppäsen sävellys, ja tulevaisuudessa kuulemme myös muiden bändin jäsenten teoksia.

AINONin musiikki on omaleimaista ja sitä onkin vaikea sijoittaa mihinkään olemassa olevaan genreen. AINON yhdistelee asioita vapaasti assosioiden ja tavoittaa kuuntelijan leikkisyydellään. Muun muassa Morton Feldman, Oliver Messiaen, Hildegaard von Bingen and Craig Taborn ovat toimineet inspiraation lähteenä Juutilaisen sävellyksille. Yhtyeen tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman erilaisia yleisöjä ja luoda läsnäolon ja jakamisen tila, jossa jokaisen omakohtainen kuuntelukokemus on keskiössä.

Lieksan konsertti Brahea-kampuksella torstainan 23.9 kello 19.

Ennakkoliput www.jazzkerho-76.fi

 

Konsertin tuottaa Jazzkerho-76 Joensuu Lieksan kaupungin tuella.

 

Aino Juutilainen – sello, sävellykset                                                                                                                      

Merimaija Aalto – viulu, alttoviulu, laulu
Suvi Linnovaara – saksofoni, klarinetti, huilu
Joonas Leppänen – rummut