Navigation Menu

Asset Publisher

angle-left Itä-Suomessa yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Joensuun, Lieksan sekä Kontiolahden alueilla (27.11.2020)

Itä-Suomessa yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Joensuun, Lieksan sekä Kontiolahden alueilla (27.11.2020)

Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä toimialueeseensa kuuluvien Joensuun ja Lieksan kaupunkien sekä Kontiolahden kunnan alueella.

 

Itä-Suomen aluehallintovirasto on 27.11.2020 tehnyt tartuntatautilain mukaisen rajoituspäätöksen koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä toimialueeseensa kuuluvien Joensuun ja Lieksan kaupunkien sekä Kontiolahden kunnan alueella. Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kaksikymmentä (20) henkilöä.

Määräys on voimassa ajalla 29.11. – 6.12.2020.

 

Yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltämistä pidetään tartuntataudin leviämisen estämiseksi välttämättömänä. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi tätä kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.

Päätöksen vaikutukset yhteiskuntaan, talouteen, elinkeinoelämään ja perusoikeuksien toteutumiseen on arvioitu. Päätös ei kajoa näihin enempää kuin on välttämätöntä alueen kiihtyvässä ja epävarmassa epidemiologisessa tilanteessa.               

Itä-Suomen aluehallintoviraston tartuntatautilain 58 §: 1 momentin mukainen rajoituspäätös (pdf) 

 

Lisätietoja

aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen, p. 0295 016 887 (lääketieteelliset kysymykset)
ylijohtaja Soile Lahti, p. 0295 016 964 (yleiset ja juridiikkaa koskevat kysymykset)
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

 

Tapahtumajärjestäjien neuvonta

koronainfo@avi.fi ja p. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16),

 

Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin aluehallintovirastojen verkkosivuilla (avi.fi)

Aluehallintovirastojen päätökset (yleistiedoksiannot): http://www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot