Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Ikäystävällinen asuinympäristö -tilaisuuksia maakunnassa

Ikäystävällinen asuinympäristö -tilaisuuksia maakunnassa

Tiedote 3.10.2022

Lokakuussa järjestetään kolmessa Pohjois-Karjalan kunnassa ikäihmisille ja heidän läheisilleen suunnatut Ikäystävällinen asuinympäristö, totta vai tarua? -tilaisuudet.

Tilaisuuksissa keskustellaan asuinympäristöjen ikäystävällisyydestä, ja kuullaan ikäihmisten mielipiteitä ja ajatuksia omasta alueestaan. Millaista on hyvä arki? Miten järjestyvät päivittäiset asioinnit ja askareet? Muuttuuko asuinympäristö digitalisaation myötä?

Ikäystävällinen asuinympäristö -tilaisuudet ovat osa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa (Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen YAMK) Karelia – ammattikorkeakoulussa suorittavan Nina Turpeisen opinnäytetyötä. Turpeisen opinnäytetyöaihe pohjautuu hänen aiempaan toimintaansa maaseutualueiden kotisairaanhoidossa.

- Kotikunta on avainasemassa ikäystävällisyyden mahdollistamisessa. Asukkaiden kuunteleminen ja osallisuuden mahdollistaminen luovat hyvän perustan omannäköiseen elämään ikäystävällisessä kunnassa, toteaa Turpeinen. Opinnäytetyön tiedontuotannon tavoitteena on kehittää yhteistyötä yhdistyksien ja palveluntuottajien kesken, jotta ikäystävällinen maaseutu olisi kaikille alueen asukkaille ikäystävällinen. Järjestöjen, yhdistyksien ja palveluntuottajien yhteistyöllä voidaan kehittää maaseudun vapaaehtoistoiminnan palveluita, kertoo Turpeinen.

Opinnäytetyön toimeksiantajana on Pohjois-Karjalan Kylät ry. Tapahtumailtapäivät järjestetään yhteistyössä kuntien vanhusneuvostojen, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan Sydänpiirin Kylän Syke -hankkeen kanssa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja niissä on kahvitarjoilu.

Tilaisuudet ovat:

Rääkkylä torstai 6.10.2022 kello 13.00 kunnantalo, valtuustosali, Kinnulantie 1. Tilaisuus on osa valtakunnallisen Vanhustenviikon ohjelmaa.

Lieksa tiistai 11.10.2022 kello 14.30 Brahea-kampus, Kuhmonkatu 30.

Ilomantsi torstai 13.10.2022 kello 13.00 Kunnantalo, Kalevala-sali, Soihtulantie 7. 

 

Lisätietoja: nina.turpeinen@edu.karelia.fi