Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Heikentyvä koronatilanne aiheuttaa huolta Lieksassa

Heikentyvä koronatilanne aiheuttaa huolta Lieksassa

Koronatilanteen huonontuminen näkyy myös Lieksassa ja tilanteen kehittyminen huolestuttaa kaupungin valmiusryhmää. Uusia koronavirustartuntoja kaupungissa todettiin vuoden 2021 viimeisellä viikolla 11 ja tartuntojen kokonaismäärä on 153.

-Lieksalaiset ovat hakeutuneet jälleen erittäin aktiivisesti koronavirustesteihin, mikä on erittäin hyvä asia, kiittelee kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. -Testausmäärät ovat kasvaneet nyt kovaa vauhtia, mikä aiheuttaa osaltaan myös huolta siitä, mihin suuntaan tilanne kehittyy. Siksi on jälleen tärkeää, että teemme jokainen osaltamme parhaamme viruksen leviämisen estämiseksi, Määttänen jatkaa.

Rokotusten eteneminen ja tartunnanjäljitys

Koronarokotukset ovat edenneet Lieksassa hyvin ja valmiusryhmä kehottaakin kaupunkilaisia varaamaan ajan oman vuoron tullessa. Aikoja tulee varattavaksi maanantaisin klo 8 ja lauantaisin klo 12. Ajanvaraus suositellaan tehtäväksi verkkoajanvarauksen kautta, koska Siun soten puhelinpalvelut ovat pahoin ruuhkautuneet.

Tartuntojen suuren määrän vuoksi myös Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, eikä kaikille tartunnan saaneille pystytä enää soittamaan, vaan positiivisen koronatestituloksen saaneille välitetään jatkossa ohjeet tekstiviestinä. Siun sote on myös lopettanut altistumispaikkojen ylläpitämisen verkkosivuillaan, koska paikkoja ei voi enää kattavasti kartoittaa. Viruksen leviämisvaiheessa on tartunnalle altistuminen mahdollista lähes missä tahansa.

Koronaohjeiden noudattaminen avainasemassa

Valmiusryhmä muistuttaa lieksalaisia koronaohjeiden noudattamisen tärkeydestä. Kasvomaskeja käyttämällä, puhtailla käsillä sekä turvavälien pitämisellä voi jokainen edelleen parhaiten estää viruksen etenemistä. Kasvomaskien käyttämistä suositellaan vahvasti sekä matkustajille että kuljettajille myös joukkoliikenteessä ja kimppakyydeissä.

Siun sote pyytää harkitsemaan tällä hetkellä vierailuja ikäihmisten hoivakodeissa niin julkisella kuin yksityisellä puolella. Ikä on edelleen suurin riskitekijä vakavassa koronavirustaudissa. Mikäli yksiköissä vieraillaan, vierailijat ohjataan käyttämään samoja suojaimia kuin henkilökunta. Ohjeistus on voimassa 31.1. saakka.

Lieksan kaupungin viime viikolla tekemät rajoitukset liikuntatilojen, ryhmäliikuntojen sekä kansalaisopiston opetuksen suhteen pysyvät toistaiseksi ennallaan. Määräykset ovat voimassa 13.1.2022 saakka ja kansalaisopiston etäopetus jatkuu 16.1. saakka. 

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran jo 10.1. ja tiedottaa tilannekuvasta sen jälkeen.

 

Ajankohtaiset tiedotteet ja ohjeet: 

www.siunsote.fi/korona

www.lieksa.fi/ajankohtaista-koronasta sekä Lieksan kaupungin Facebook-sivu

 

Lisätietoja: Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 040 1044 001

Piirretty kuva kolmesta punaisesta koronaviruksesta. Tummansininen tausta.