Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Elinvoimaisuuden kehittämiselle merkittäviä toimia mukana ”Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027” -ohjelmaehdotuksessa

Elinvoimaisuuden kehittämiselle merkittäviä toimia mukana ”Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027” -ohjelmaehdotuksessa

Lieksan kaupunki pitää Työ- ja elinkeinoministeriön ”Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027” -ohjelmaehdotuksen sisältöjä ja kohdennettavia resursseja hyvin merkittävinä Itä- ja Pohjois-Suomen harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuuden säilyttämisen ja lisäämisen kannalta. Ohjelmaehdotus sisältää Euroopan aluekehitysrahastosta ja Euroopan sosiaalirahastosta tuettavat toimet. Lieksan kaupungin lausunto on kaupunginhallituksen käsittelyssä maanantaina 12.4.2021.

-Ohjelmaehdotuksessa esitetään toimenpiteitä elinkeinoelämän kehittämiseksi, osaamisen lisäämiseksi ja sosiaalisesti kestävän kehityksen tukemiseksi. Tästä esimerkkinä on digitalisaation hyödyntäminen paikkariippumattoman työskentelyn mahdollistamiseksi ja tuotannon tehostamiseksi, toteaa Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Ohjelmaluonnoksen toimet tukevat muun muassa metsäresurssien tehokkaampaa käyttöä ja siihen liittyvää innovaatiotoimintaa. Lieksassa perinteikkäiden kartongin valmistuksen sekä sahatoiminnan kehittämisen lisäksi kaupunki pitää tärkeänä resurssien kohdentamista myös puuraaka-aineen jatkojalostamiseen ja öljypohjaisten tuotteiden korvaamiseen tehtävään tuote- ja kehitystyöhön.

Lieksan kannalta ohjelmaluonnoksen tavoitteet kehittää uusiutuvaan energiaan liittyvää teknologiaa sekä jalostettuja ja fossiilista öljyä korvaavia tuotteita ovat merkittäviä. -Lieksan alueella on vireillä liikennebiokaasun yritystoiminnan aloittamiseen liittyvä hanke, jonka kannalta tuet ovat merkittävässä asemassa, kaupunginjohtaja Määttänen taustoittaa. -Lisäksi tankkausasemaverkoston aktiivista laajentamista voidaan pitää harvaan asuttujen alueiden kannalta kannatettavana sekä paikallista energiantuotantoa ja kierrätystä edistävänä asiana, Määttänen jatkaa.

Saavutettavuuden kannalta ohjelmaluonnoksen erityinen painopistealue infraan liittyvissä hankkeissa on matkailu. Luontomatkailun rooli sekä sen kehittämis- ja kasvumahdollisuudet, kohdentuvat Lieksassa erityisesti Kolin alueelle, minne on kestävän kehityksen mukaisen matkailun kannalta välttämätöntä toteuttaa investointeja muun muassa kevyen liikenteen väyliin ja parkkipaikkojen rakentamiseen. Matkailun kannalta olennaista on myös julkisen liikenteen kehittämiseen panostaminen.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja

p. 040 1044 001