Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Binderholz Nordic Oy investoi Lieksaan DIY-tehtaan ja pelletointilaitoksen

Binderholz Nordic Oy investoi Lieksaan DIY-tehtaan ja pelletointilaitoksen

Binderholz Nordic Oy:n tiedote 13.3.2023

 

Binderholz Nordic Oy on investoinut merkittävästi vuoden 2016 jälkeen tuotantolaitoksilleen Lieksaan ja Nurmekseen modernisoidakseen laitoksiaan ja kasvattaen tuotantokapasiteettiaan. Yhtiö tuottaa tällä hetkellä vuositasolla 500.000 m3 sahatavaraa ja jatkojalostaa siitä itse 150.000 m3. Kokonaistuotannosta vientiin menee tällä hetkellä 90 %. Yhtiö työllistää suoraan noin 300 työntekijää ja on yksi Pohjois-Karjalan suurimmista teollisista työnantajista.

Binderholz Nordic Oy:n talous- ja henkilöstöjohtaja Joonas Vitri taustoittaa, että nyt tehtyyn positiiviseen investointipäätökseen vaikuttivat mm. puun ja energian sekä osaavan työvoiman saatavuus. –”Lieksan tuotantoyksikön tehokkuutta lisätään rakentamalla DIY-tehdas ja pelletointitehdas jo modernisoidun saha-laitoksen välittömään läheisyyteen. Itse rakennukset rakennetaan niin pitkälle kuin mahdollista CLT:tä ja liimapuupalkkeja hyödyntäen”.

DIY-mallilla valmistetaan asiakaskohtaisesti tuotettuja ja pakattuja asiakaskoodimerkittyjä tuotteita pääosin kansainvälisille DIY-ketjuille. Näin asiakkaille tuotetaan kilpailukykyistä palvelulisää ja nostetaan oman tuotannon jalostusarvoa. DIY-tehtaassa hyödynnetään moderneinta markkinoilta löytyvää höyläys- ja prosessiteknologiaa. Investointien jälkeen yhtiön tuotantokapasiteetti on yli 650.000 m3 sahatavaraa, josta jatkojalostetaan yli 50 %.

Investoinnit muuttavat Binderholz Nordic Oy:n Lieksan yksikön jalostettujen tuotteiden ja palvelujen myyjäksi, mikä tukee myös Nurmeksen tuotantoyksikön toimintaa. Hankkeen myötä Binderholz Nordic Oy:n CO2-päästöt laskevat energiaystävällisemmän valmistusteknologian käytön ansiosta. Hankkeen toteuduttua prosessin sivutuotteena syntyvän bioenergian määrä kasvaa, mikä mahdollistaa pellettituotannon käynnistämisen Lieksassa.

Jatkossa Binderholz Nordic Oy:n liikevaihdosta merkittävä osuus on pitkälle jatkojalostettuja tuotteita, jotka toimitetaan konsernin omille tehtaille sekä DIY-asiakkaille USA:han, Iso-Britanniaan, Keski-Eurooppaan ja Japaniin. Nyt rakennettava pelletointitehdas mahdollistaa lisäksi prosessista syntyvien sivuvirtojen jatkojalostamisen ja bioenergian viennin käynnistämisen EU-alueelle ja Iso-Britanniaan” , kommentoi talous- ja henkilöstöjohtaja Joonas Vitri.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on hyvillään Binderholz Nordic Oy:n uusien investointien varmistumisesta. –”Yhtiön panostaminen yhä enemmän jatkojalostettuihin tuotteisiin vahvistaa koko Lieksan alueen puunjalostusekosysteemiä alihankintaverkostoineen. Investoinnit lisäävät huomattavasti raaka-ainetehokkuutta ja vaikuttavat myönteisesti kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen. Lisäksi investoinneilla on kasvattava vaikutus teollisten työpaikkojen määrään Lieksassa, mikä on kaupunginkin näkökannasta erittäin positiivista”.

Yhtiö ei julkista investointien kokonaisarvoa, mutta talous- ja henkilöstöjohtaja Vitri tähdentää, että investoinnit ovat erittäin merkittäviä ja vahvistavat pitkän aikavälin kilpailukykyä, ja mahdollistavat useiden kymmenien uusien teollisuustyöpaikkojen syntymisen suoraan ja välillisesti. DIY-tehtaan ja pelletointitehtaan rakentaminen aloitetaan keväällä 2023.

Perheomisteinen Binderholz-konserni on yksi maailman johtavista massiivipuunjalostusyrityksistä ja Euroopan suurin sahateollisuusyhtiö, joka työllistää yli 6.300 työntekijää yli 60 toimipaikalla Itävallassa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Latviassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

 

Lisätietoja:

Joonas Vitri, +358 40 561 5789, joonas.vitri@binderholz.com

Rekka-auto, jonka kyljessä teksti Binderholz