Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa

Aluehallintovirasto: Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa


Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 henkilön ja sisätiloissa enintään 20 henkilön tilaisuuksia. Rajoitukset koskevat koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialuetta.

Rajatuissa ulkotiloissa henkilömäärärajoitus on 50 henkilöä

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla voi 15.1.2022 alkaen alueellisesti tai toiminnallisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä edellyttäen, että osallistujien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakteja toisiinsa. Yli 50 henkilön tilaisuudet on kielletty. Määräys on voimassa 14.2.2022 saakka.

Nyt tehdyssä päätöksessä lähikontaktilla tarkoitetaan ihmisten oleskelua samassa alueellisesti tai toiminnallisesti rajatussa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa.

Koronaviruksen omikron-variantin on sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella todettu leviävän myös ulkotiloissa, ja suurissa tilaisuuksissa on riski tartuntojen laajalle leviämiselle. Aluehallintoviraston arvion mukaan ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin on riittävää, mutta myös välttämätöntä asettaa 50 henkilön osallistujamäärärajoitus.

Sisätiloissa henkilömäärärajoitus on 20 henkilöä

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla voi sisätiloissa järjestää enintään 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Yli 20 henkilön tilaisuudet on kielletty. Sisätiloja koskeva rajoitus astuu voimaan maanantaina 17.1.2022, jotta toimijoille jäisi enemmän aikaa ottaa muuttunut rajoitus huomioon toiminnassaan. Määräys on voimassa 14.2.2022 saakka.

Rajoitusten tavoitteena koronaviruksen leviämisen hillitseminen

Rajoitusten tavoitteena on hillitä koronavirustartuntojen leviämistä Itä-Suomen alueella. Yleisötilaisuudet kokoavat väkijoukkoja yhteen ihmisten arjen elämänpiiriä laajemmalta maantieteelliseltä alueelta, ja myös yli sairaanhoitopiirien rajojen. Aluehallintoviraston arvion mukaan rajoitukset ovat välttämättömiä koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella.

”Rajoittamistoimenpiteillä pyritään estämään ja hidastamaan covid-19-viruksen leviämistä, ja sitä kautta saamaan aikaa rokotekattavuuden nostamiselle sekä turvaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon kantokykyä epidemiakäyrää madaltamalla”, kertoo aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös 14.1.2022Tiedosto avautuu uudessa välilehdessä pdf 265kB  (pdf)

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa koronatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja on valmiudessa tekemään uusia päätöksiä nopeallakin aikataululla.

Tiedote aluehallintoviraston sivuilla.