Navigation Menu

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Asset Publisher

angle-left Äitiyspoliklinikan rajoituksia lievennetään Pohjois-Karjalan keskussairaalalla

Äitiyspoliklinikan rajoituksia lievennetään Pohjois-Karjalan keskussairaalalla

Twitter Share to Facebook Facebook Share to LinkedIn LinkedIn Share to Pinterest Pinterest Share to Lisää AddThis

 

Pohjois-Karjalan keskussairaalan äitiyspoliklinikka on lieventänyt rajoituksia seulontaultraäänikäyntien osalta ja aloittaa heinäkuussa uudelleen synnytysvalmennukset sekä synnytyspelko- ja imetyspoliklinikoiden lähivastaanotot.

Terve puoliso tai tukihenkilö voi nyt osallistua äitiyspoliklinikan seulontaultraäänikäynnille. Muille äitiyspoliklinikan vastaanottokäynneille osallistuminen ei vielä toistaiseksi ole mahdollista. Myöskään lapsia ei voi tuoda äitiyspoliklinikan tiloihin.

Osallistuvan puolison tai tukihenkilön tulee olla terve, hänellä ei tule olla hengitystieinfektion oireita eikä hän saa olla altistunut koronavirukselle. Henkilökunta ohjeistaa paikan päällä tarkemmin käsi- ja yskimishygieniaan sekä käyttämään tilanteessa tarvittavia suojaimia.

Tukihenkilö tai puoliso voi nyt olla mukana

  • äitiyspoliklinikan seulontaultraäänikäynneillä.
  • synnytysvuodeosastolla aktiivisen synnytyksen aikana sekä synnytyksen jälkeen.
  • synnytyssalissa aktiivisen synnytyksen aikana.
  • ennalta sovitussa tai kiireellisessä keisarinleikkauksessa erityisohjeita noudattaen.

Synnytysvuodeosastolla muut vierailut, kuten perheen muiden lasten ja sukulaisten vierailut sekä vierailut raskaana olevien luona ennen synnytystä, on yhä kielletty.

Vanhemmat saavat osastolle tullessaan ohjeistuksen liittyen oleskeluun osastolla. Tarpeetonta liikkumista synnytysvuodeosastolla, oleskelua osaston yleisissä tiloissa sekä kulkua osaston ulkopuolelle tulee edelleen välttää.

Imetyspoliklinikka palaa toiminnassaan lähivastaanottoihin. Kesäaika tuo rajoituksia aukiolopäivien määrään. Vastaanottoajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen [https://www.siunsote.fi/ajanvaraus] kautta 20.7. alkaen.

Synnytyspelkopoliklinikka järjestää vastaanottotoimintansa jatkossa etä- ja lähivastaanottoina. Vastaanottoajan saa lähetteellä.

Synnytysvalmennukset käynnistyvät uudelleen 4.7. alkaen. Valmennukset pidetään lauantaisin klo 13 - 15.30 Pohjois-Karjalan keskussairaalan Tikkasalissa. Toistaiseksi valmennuksen yhteydessä ei järjestetä tutustumiskierrosta synnytyssaliin ja synnytysvuodeosastolle. Osallistuminen valmennukseen varataan verkkoajanvarauksen [https://www.siunsote.fi/ajanvaraus] kautta.

 

Ohjeet raskaana oleville ja synnyttäjille löytyvät sivulta: https://www.siunsote.fi/koronaohje-raskaana-olevat-ja-synnyttajat

Raskaana olevan tai synnyttäjän, jolla on infektio-oireita (kuten nuhaa, yskää, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, ripulia) on aina soitettava ennen saapumista.

• Ajanvaraus äitiyspoliklinikalle: soita p. 013 330 2141

• Raskauteen liittyvä ongelma, joka vaatii päivystyskäyntiä synnytyssalissa tai synnytys on käynnistymässä: soita aina ensin synnytyssaliin p. 013 330 1122

 

Lisätietoja medialle:

apulaisylilääkäri Kaisu Hara, kaisu.hara(at)siunsote.fi, 013 330 3063 (29.6.)
ylilääkäri Jaana Fraser, jaana.fraser(at)siunsote.fi, p. 013 330 3050  (30.6.-)