Retkeily-sivun kuva

Navigation Menu

Retkeily

Retkeily Lieksassa

 

Erätulten lämpöä ja legendojen loimua. Lieksan luonto saa sydämet sykkimään samaan tahtiin.

Täällä hengität ikiaikaista suomalaisuutta aidoimmillaan - elät todeksi kansallisen sielunmaiseman, josta lauluissa kerrotaan.

 

Kolin ja Patvinsuon kansallispuistot, Ruunaan retkeilyalue, soiden suojeluohjelmaan kuuluva Reposuo ja monet muut tarjoavat hienot retkeilymahdollisuudet Lieksassa. Alueilla on monenlaisia reittejä, joista voi valita oman vaatimustason mukaisen reitin vaihtoehtoja löytyy paljon helpoista lähireiteistä vaativiin polkuihin vaaramaisemissa ja useamman päivän vaellusreitteihin. Reittien varrella sijaitsee myös tulenteko- ja taukopaikkoja lepäämiseen sekä retkieväiden nauttimiseen.

 

Lähiretkeilyyn keskustan tuntumassa sopivat hyvin LIeksan sataman tuntumassa olevat Brahean polku ja Pielispolku sekä kantatei 73 varrella oleva Pappilanluhta. Nuotiopaikkoja Lieksassa on esimerkiksi Timitrassa (Lieksan hiihtokeskus), Honkalahdessa, Ruunaalla, Reposuolla, Kolilla ja Jongunjoella. Myös laavuja on kaupungin alueella hyvin kattavasti.

Monet Lieksan tunnetuista ja vähän tuntemattomammista reiteistä ovat löydettävissä OutdoorActiven kautta.

 

Karhunpolku

Lieksan kaupunki ylläpitää retkeilyreitti Karhunpolkua, joka on puhtaan ja kauniin luonnon ympäröimä vaellusreitti Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. Reitti on osa laajaa Karjalan Kierros -reitistöä ja  kulkee erämaisesta Patvinsuon kansallispuistosta Ruunaan retkeilyalueen halki Kuhmon rajalle saakka.  Karhunpolku seuraa itäistä rajaamme ja melontareittiemme rantoja. Karhunpolun ylläpidosta huolehtii Lieksassa liikuntatoimi.

Osa Karhunpolun pitkospuista on huonokuntoisia ja niitä tullaan kunnostamaan kesien 2022-2023 aikana. Kesän 2022 aikana kunnostetaan Karhunpolun taukopaikkoja, siltoja ja puuliitereitä. PItkospuiden uusimista hidastaa akuutti materiaalipula, jonka vuoksi uusiminen siirtyy suunnitellusta alkuperäisestä aikataulusta.

 

Jos huomaat reitillä tuulenkaatoja tai huomautettavaa nuotiopaikkojen ja laavujen kunnosta, ota yhteyttä liikuntapaikkojen hoitajiin: jaa.halli@lieksa.fi tai puh. 040 104 4775.


 

 

Luontoon.fi

Karhunpolun vaellus- ja maastopyöräreitit

Karhunpolun vaellus- ja maastopyöräreitit

Karhunpolun reitti Outdooractivessa

Karhunpolun maastopyöräreitti

Muita retkeilyreittejä Lieksassa

Muita retkeilyreittejä Lieksassa

Lieksan ja Kolin elämysreitit

Maisemabongarin paratiisi - Koe Lieksan luontotornien antia

Pappilanluhdan lähireitti houkuttaa

Pappilanluhdan lähireitti houkuttaa

Lieksan keskustan kupeessa sijaitsee luonnonkaunis Pappilanluhdan kosteikkoalue. kunnostettu kosteikkoalue on Lieksanjokeen laskevan Sokojoen varressa ja se on aikanaan toiminut karjan laitumena sekä heinämaana. Lintutornille pääsee myös pyörätuolilla. Lieksa-Joensuu tien varressa on opastetaulu ja pysäköintialue.

Lintutornille vievä reitti on esteetön. Pidemmällä kävelyreitillä on pitkospuita ja polkuja. Alueelle pääsee kävelysillan johdosta myös Rauhalan ja Tiuran kaupunginosista.

 

Kosteikkohelmi Pappilanluhta. Pitkospuut, aluekartta ja kaksi koskteikon yllä lentävää lintua.

Retkietiketti

Retkietiketti 

Luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily - kun näitä koskevat säännöt ovat hallussa, olet valmis retkelle. Ota tiivistetty Retkietiketti haltuun ja tutustu aina myös retkikohteesi tarkempiin sääntöihin kohteen sivulla. (Metsähallitus - Retkietiketti)

1. Kunnioita luontoa - älä muuta sitä. Pidä lemmikit kytkettynä.

2. Suosi merkittyjä reittejä ja noudata eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä. Tarkista retkikohteesi liikkumisrajoitusalueet ja -ajat.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille. Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä. Noudata autiotupien sääntöjä.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille, suosi retkikeitintä. Älä tee tulta metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.

5. Älä roskaa.

The traveller’s etiquette to the Land of National Parks - Camping, weather and safety