Kaupunginjohtajaksi

Kaupunginjohtajaksi Lieksaan

haapavitjan silta

Breadcrumb

Luontokaupunki

Missä korpi, siellä kulta

Lieksa on luontokaupunki, jossa kukoistavat metsä- ja biotalous, elintarvikeala ja matkailu. Metsä- ja järviluonto aarteineen tarjoavat suotuisan ympäristön kasvulle. Koli, Ruunaa, Pielinen ja Patvinsuo ovat tunnettuja kohteita ympäri maan ja yli maan rajojen.

Kaupunkimme arvot ovat positiivisuus, yhteistyö ja johtajuus. Rohkealla päätöksenteolla viemme asioita tavoitteellisesti eteenpäin, Lieksan elinvoimaa ja lieksalaisten hyvinvointia edistäen. Näemme hyvän ympärillämme ja viestimme siitä aktiivisesti.

Lieksan kaupungin talous on vahvalla pohjalla - terävän taloudenpidon ansiosta taseeseen on kertynyt ylijäämää haastavista ajoista huolimatta vuosittain vuodesta 2013 lähtien.

Rakennuspalkoita hyvän arjen rakentamiseen

Hyvä arki

Lieksa tarjoaa turvallisen asuinpaikan kaikenikäisille ihmisille ja meillä riittää rakennuspalikoita hyvän arjen rakentamiseen. Arjessa tarvittavat peruspalvelut löytyvät kävelymatkan päästä, varhaiskasvatuspalvelut ovat toimivat ja  kouluttautuminen täällä onnistuu ammattiin asti. Yritystoiminta Lieksassa nojaa vahvasti metsä-, puunjalostus- ja bioteollisuuteen, elintavikealaan sekä matkailuun.

Liikuntamahdollisuudet, aktiivinen kansalaisopiston toiminta sekä monet muut harrastusmahdollisuudet takaavat myös sen, että vapaa-ajallekin täällä on sopivasti tekemistä. Kolin ja Patvinsuon kansallispuisto, Ruunaan retkeilyalue sekä Pielinen tarjoavat ainutlaatuiset mahdollisuudet retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen. Talvisin meillä ajellaan Euroopan sisävesien pisintä jäätietä pitkin yli Pielisen Kolin ja Vuonislahden välillä.

Muuttajille kaupungin tontti- ja asuntotarjonta vastaa niin luonnon lähellä kuin kaupunkimaisemissa viihtyvän toiveisiin.

Uudet tulijat meillä toivotetaan tervetulleiksi noin 10 300 lieksalaisen toimesta.

 

Tule meille kaupunginjohtjaksi

Tule meille kaupunginjohtajaksi!

Kaupunginjohtajamme on innovatiivinen ja määrätietoinen, tulevaisuuteen suuntautuva verkostoituja, joka toteuttaa tehokkaasti kaupungin strategiaa yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon. Eduksi katsomme kokemuksen vaativista johtamistehtävistä sekä kuntatalouden ja henkilöstöjohtamisen osaamisen. Edellytämme kaupunginjohtajaltamme hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista ilmaisua. Arvostamme strategisia johtamis- ja kehittämistaitoja, elinkeinoelämän tuntemusta, näyttöjä onnistuneesta sidosryhmäyhteistyöstä sekä sujuvaa englannin kielen taitoa.

Valintaprosessissa hyödynnetään soveltuvuusarviota. Virka täytetään sopimuksen mukaan ja siinä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Uuden kaupunginjohtajan kanssa laaditaan johtajasopimus. Virkaan valitun on toimitettava kaupunginhallitukselle hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

 

Hakuaika kaupunginjohtajaksi päättyi 9.10.2023 klo 12.00.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan 27.11.2023.

Kaupunginjohtaja

LIeksa pähkinänkuoressa

Lieksa pähkinänkuoressa

  • Sijaitsee Itä-Suomessa Pohjois-Karjalan maakunnan koillisosassa Pielisen rannalla
  • Kaupunki on perustettu 1973, Lieksan kauppalan ja Pielisjärven kunnan yhdistyessä
  • Asukkaita 10 295
  • Pinta-alaltaan Lieksa on 4067,72 km2, josta 649,75 km2 on vesistöjä
  • Lieksan veroprosentti on 8,36

 

Lieksa on työn ja tekemisen kaupunki

Vapaat uivat vastavirtaan

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antavat

Timo Väänänen kaupunginhallituksen puheenjohtaja 0400 675 191 timo.vaananen@luottamus.lieksa.fi
Matti Taponen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 040 1633 773 matti.taponen@luottamus.lieksa.fi
Sari Leinonen hallintojohtaja 040 1044 005 sari.leinonen@lieksa.fi