Juna

Navigation Menu

Joukkoliikenne

Joukkoliikenne

 

Lentoliikenne

Lähin reittiliikenteen lentokenttä on Joensuussa ja sinne matkaa kertyy Lieksasta n. 100 km. Lentoaikatauluja kannattaa katsoa osoitteesta amapola.nu Lentokentältä ei ole suoraa jatkoyhteyttä Lieksaan. Joensuusta on jatkoyhteys Lieksaan junalla ja linja-autolla. Lentokentältä pääsee suoraan Kolille kimppakyydillä. Kimppakyyti lähtee liikkeelle vain tilauksesta, joka tulisi tehdä mielellään edellisenä päivänä. Kyyti tilataan p. 020 741 4392. Seuraa lentoliikenteen tilannetta.

 

Pohjois-Karjalan digitaalinen joukkoliikennepalvelu  POJO -sivusto

Sovelluksesta löydät tiedot juna ja bussiliikenteestä, kuntien omista asiointikyydeistä ja takseista. Jos näistä vaihtoehdoista ei löydy sinulle sopivaa kyytiä, löydät Pojon kimppakyytisivulta kattavan listan sivuista, josta kyytejä voi kysellä.

 

Linja-autot

Lieksan kaupunki sijaitsee kantatien 73 varrella, Pielisen itäisellä rannalla. Pielisen läntisellä rannalla sijaitsee Koli, joka on myös osa Lieksaa. Lieksasta on kohtuulliset linja-auto yhteydet Joensuun ja Nurmeksen suuntaan.

Linja-autojen ajantasaiset aikataulut löytyvät: www.matkahuolto.fi.

Matkahuollon tiedotetta linja-autoliikenteestä koronatilanteesta johtuen.

 

JOJO Waltti-liput

Joensuun seudun joukkoliikenteen JOJO Waltti-lippujen käyttö laajenee myös Lieksa-Joensuu-linja-autoliikenteeseen 7.6.2021 alkaen. Aiemmin käytössä olleet Ely-keskuksen Waltti-liput poistuvat käytöstä. Lieksa kuuluu JOJO Waltti-maksuvyöhykkeeseen G .

Vanhat Ely Waltti-liput käyvät Lieksa-Joensuu-liikenteessä vielä muutaman kuukauden. Ely Waltti-lipuista kausiliput tulisi käyttää loppuun elokuun loppuun mennessä, ja arvoliput syyskuun loppuun mennessä. Asiakkaita suositellaan vaihtamaan Ely Waltti-kortti JOJO Waltti-kortiksi Joensuun Carelicumissa syyskuun loppuun mennessä; kortin vaihto Carelicumissa on veloitukseton. Uuden JOJO Waltti-kortin voi tilata myös netistä.

Lieksa-Nurmes-välisessä liikenteessä on edelleen käytössä Matkahuollon lippujärjestelmä.

Kolille pääsy julkisella liikenteellä paranee entiseen verrattuna, kun linja-autolla pääsee jatkossa Joensuun ja Nurmeksen suunnasta Kolille kaksi kertaa päivässä maanantaista perjantaihin. Ennakkoon edellisenä päivänä tilattava liityntäkuljetus Kolille lähtee Kolin portista. Aikataulut ja lisätiedot: https://www.koli.fi/fi/Suunnittele-matkaa/Miten-Kolille sekä https://jojo.joensuu.fi/ (Kolin portti – Koli -yhteysvuorot s. 43 painetussa esitteessä / s. 22 nettisivun esitteessä).

 

Tietoja JOJO Waltti-lipuista: https://jojo.joensuu.fi/

 

https://www.matkahuolto.fi/

JOJOWaltti -esite 2021

 

Linja-autoliikenne - Matkahuolto.fi -sivusto:

 

JoJo Reittiopas

Ajantasaiset julkisen liikenteen vuorot, lähimmät pysäkit ja matka-ajat löytyvät Joensuun seudun joukkoliikenteen JoJo Reittioppaasta myös Lieksan alueelta.

 

Waltti-liikenne infoa

Linja-autoliikenne Lieksa-Joensuu-Lieksa  - Ely-keskuksen sivusto

 

Linja-autoliikenne 9.8.2021 alkaen (Pohjolan Matka):
- Lieksa-Nurmes-Lieksa
- Kuopio-Nurmes-Lieksa-Kuopio
- Oulu-Kajaani-Nurmes-Lieksa-Eno-Joensuu

 

Matkahuollon Reittiopas

Liikenneviraston Matka.fi sisältää myös kotimaanlennot, mutta ei kaukobusseja:

http://opas.matka.fi

Reitit ja Liput -sovellus toimii puhelimessa ja siitä voi ostaa liput koko matkalle samalla kertaa:

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

 

 

Taksit

Taksiasema sijaitsee osoitteessa Asemakatu 1, 81700 Lieksa. Taksi Itä-Suomi palvelee asiakkaita Lieksassa, mutta maantieteellisistä syistä ei välitä Kolin taksitilauksia. Lieksan keskustan taksit tilataan Taksi Itä-Suomen taksikeskuksesta numerosta 0601 10100.

 

Huomio!   Vuoden vaihteen jälkeen Kela-kyydit tilataan alla olevista numeroista:
- 0800 101 000  (Joensuun Taksi Oy) tai
- 0800 021 85    (Menevä Oy)

 

VR - junaliikenne

Koronatilanteen vuoksi ajantasainen tieto junavuorojen peruutuksista löytyy VR:n verkkosivuilta

Lieksan juna-asemat:
- Lieksa
- Kylänlahti
- Vuonislahti

 

Liikenneturva -sivusto

 

Kantosiipialusliikenne Lieksa-Koli-Lieksa (kesä)

Junaliikenne

Lieksa-Nurmes lentokenttä (EFLN)

Liikenneviraston sivusto