Juna

Navigation Menu

Joukkoliikenne

Joukkoliikenne

 

Lentoliikenne

Lähin reittiliikenteen lentokenttä on Joensuussa ja sinne matkaa kertyy Lieksasta n. 100 km. Lentoaikatauluja kannattaa katsoa ajalle 31.10.2022-30.7.2023 osoitteesta www.finnair.com Lentokentältä ei ole suoraa jatkoyhteyttä Lieksaan, mutta linja-autoyhteys Joensuun keskustaan Muut joukkoliikenneyhteydet - jojo.joensuu.fi . Joensuusta on jatkoyhteys Lieksaan junalla ja linja-autolla. Seuraa lentoliikenteen tilannetta.

 

Pohjois-Karjalan digitaalinen joukkoliikennepalvelu  POJO -sivusto

Sovelluksesta löydät tiedot juna ja bussiliikenteestä, kuntien omista asiointikyydeistä ja takseista. Jos näistä vaihtoehdoista ei löydy sinulle sopivaa kyytiä, löydät Pojon kimppakyytisivulta kattavan listan sivuista, josta kyytejä voi kysellä.

 

Linja-autot

Lieksan kaupunki sijaitsee kantatien 73 varrella, Pielisen itäisellä rannalla. Pielisen läntisellä rannalla sijaitsee Koli, joka on myös osa Lieksaa. Lieksasta on kohtuulliset linja-auto yhteydet Joensuun ja Nurmeksen suuntaan.

Linja-autojen ajantasaiset aikataulut löytyvät: www.matkahuolto.fi.

 

 

Keskustan linja-autopysäkin paikka 4.7.-1.12.2022 on Tapionkadun ja Mönninkadun risteyksessä, osoite Mönninkatu 35. Tilausajopysäkki kulttuurikeskuksen edessä, osoite Pielisentie 9-11.

Tiedote 28.11.2022: Keskustan linja-autopysäkkien paikka muuttuu Lieksan Mönninkadulla 2.12.2022

Tiedote 20.6.2022: Lieksan Mönninkadun katusaneeraus alkaa välillä Koulukatu-Asemakatu - keskustan linja-autopysäkin paikka muuttuu

 

Linja-autoliikenne - Matkahuolto.fi -sivusto:

 

JOJO Waltti-liput

Joensuun seudun joukkoliikenteen JOJO Waltti-lippujen käyttö laajenee myös Lieksa-Joensuu-linja-autoliikenteeseen 7.6.2021 alkaen. Aiemmin käytössä olleet Ely-keskuksen Waltti-liput poistuvat käytöstä. Lieksa kuuluu JOJO Waltti-maksuvyöhykkeeseen G .

Vanhat Ely Waltti-liput käyvät Lieksa-Joensuu-liikenteessä vielä muutaman kuukauden. Ely Waltti-lipuista kausiliput tulisi käyttää loppuun elokuun loppuun mennessä, ja arvoliput syyskuun loppuun mennessä. Asiakkaita suositellaan vaihtamaan Ely Waltti-kortti JOJO Waltti-kortiksi Joensuun Carelicumissa syyskuun loppuun mennessä; kortin vaihto Carelicumissa on veloitukseton. Uuden JOJO Waltti-kortin voi tilata myös netistä.

Lieksa-Nurmes-välisessä liikenteessä on edelleen käytössä Matkahuollon lippujärjestelmä.

Kolille pääsy julkisella liikenteellä paranee entiseen verrattuna, kun linja-autolla pääsee jatkossa Joensuun ja Nurmeksen suunnasta Kolille kaksi kertaa päivässä maanantaista perjantaihin. Ennakkoon edellisenä päivänä tilattava liityntäkuljetus Kolille lähtee Kolin portista. Aikataulut ja lisätiedot: https://www.koli.fi/fi/Suunnittele-matkaa/Miten-Kolille sekä https://jojo.joensuu.fi/ (Kolin portti – Koli -yhteysvuorot s. 63 painetussa esitteessä)

 

Tietoja JOJO Waltti-lipuista: https://jojo.joensuu.fi/

 

https://www.matkahuolto.fi/

JOJOWaltti -esite 2021

 

JoJo Reittiopas

Ajantasaiset julkisen liikenteen vuorot, lähimmät pysäkit ja matka-ajat löytyvät Joensuun seudun joukkoliikenteen JoJo Reittioppaasta myös Lieksan alueelta.

 

Waltti-liikenne infoa

Linja-autoliikenne Lieksa-Joensuu-Lieksa  (Savonlinja Oy)

 

Linja-autoliikenne 10.8.2022 alkaen (Pohjolan Matka):
- Lieksa-Nurmes-Lieksa ja Kuopio-Nurmes-Lieksa-Kuopio
 

 

Matkahuollon Reittiopas

Liikenneviraston Matka.fi sisältää myös kotimaanlennot, mutta ei kaukobusseja:

http://opas.matka.fi

Reitit ja Liput -sovellus toimii puhelimessa ja siitä voi ostaa liput koko matkalle samalla kertaa:

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

 

 

Taksit

Taksiasema sijaitsee osoitteessa Asemakatu 1, 81700 Lieksa. Taksi Itä-Suomi palvelee asiakkaita Lieksassa, mutta maantieteellisistä syistä ei välitä Kolin taksitilauksia. Lieksan keskustan taksit tilataan Taksi Itä-Suomen taksikeskuksesta numerosta 0601 10100.

 

Huomio!   Kela-kyydit tilataan alla olevista numeroista:
- 0800 101 000  (Joensuun Taksi Oy) tai
- 0800 021 85    (Menevä Oy)

 

VR - junaliikenne

Koronatilanteen vuoksi ajantasainen tieto junavuorojen peruutuksista löytyy VR:n verkkosivuilta

Lieksan juna-asemat:
- Lieksa
- Kylänlahti
- Vuonislahti

 

Liikenneturva -sivusto

 

Junaliikenne

Liikenneviraston sivusto

Lieksa-Nurmes lentokenttä (EFLN)