Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten kesätyöt Lieksan kaupunkikonserniin kuuluvissa yhteisöissä ja nuorten kesäseteli vuonna 2024

Nuorten kesätyöt Lieksan kaupunkikonserniin kuuluvissa yhteisöissä ja nuorten kesäseteli vuonna 2024

Kesätyöhaku Lieksan kaupunkikonserniin kuuluviin yhteisöihin on alkanut ja jatkuu 16.2. saakka. Hakemuksia on tullut jo jonkin verran, mutta lisää hakijoita mahtuu vielä. Myös kesätyöseteleitä, joilla voi työllistyä yrityksiin tms, voi hakea kaupungin asiakaspalvelupisteestä. Kesätyöseteleitä on vielä hyvin jäljellä.

 

Kesätöitä voivat hakea Lieksassa kirjoilla olevat 2003-2007 syntyneet koululaiset ja opiskelijat. Kesätöiden hakuaika on 22.1.-16.2. klo 15.00 saakka. Viime kesänä työllistettyjä nuoria voidaan palkata, jos muita hakijoita ei ole riittävästi. Nuorille voidaan tarjota myös pidempää työjaksoa, jos hakijoita  ei ole tarpeeksi. Tarvittaessa kesätyöpaikkojen saajat arvotaan. Paikkoja on 60 nuorelle.

Kesätyöpaikkaa haetaan pääsääntöisesti sähköisellä lomakkeella Miun palveluissa. Paperisen lomakkeen voi palauttaa kaupungin asiakaspalvelupisteeseen, Pielisentie 3 tai asiakaspalvelu@lieksa.fi. Valituille pyritään ilmoittamaan 15.3. mennessä.

  • Nuoren tulee olla kirjoilla Lieksassa (kotipaikkakunta Lieksa) ja heidän on oltava läsnäolevana opiskelijana jossakin oppilaitoksessa. Poikkeuksena ovat vuoden 2024 abiturientit, joiden ei tarvitse olla kirjoilla missään oppilaitoksessa paikkaa hakiessaan.
  • Työsuhteen kesto on neljä viikkoa ja työaika kuusi tuntia päivässä. Sopimuspalkka on 1 162,79 € (sisältäen lomakorvauksen ja -rahan).
  • Työpaikkoja on kuntatekniikkaliikelaitoksessa puistotöissä ja liikuntapaikoilla, hyvinvointipalveluissa kirjastossa, päivähoidossa, museolla, liikennepuistossa ja musiikkiopistossa (kesämuusikot), matkailuneuvonnassa asiakaspalvelussa sekä Lieksan Kiinteistöillä puhtaanapitotehtävissä.

 

Kesätyösetelillä voi palkata Lieksassa kirjoilla olevan, korkeintaan 19 -vuotiaan nuoren töihin kesäkaudella 1.5.-30.9.

Työhön voidaan ottaa henkilö, joka on täyttänyt 15 vuotta ja jonka osalta perusopetuksen suorittaminen on päättynyt. Lisäksi saadaan 14 vuotta täyttänyt tai saman kalenterivuoden aikana sanotun iän täyttävä ottaa sellaiseen kevyeen työhön, joka ei vahingoita hänen terveyttään tai kehitystään eikä aiheuta haittaa hänen koulunkäynnilleen enintään puoleksi hänelle kulloinkin koulusta annettavasta loma-ajasta sekä koulutyön aikana tilapäisesti tai muutoin kulloinkin kestoiltaan lyhytaikaiseen työsuoritukseen.

Työsuhde voi olla yhtäjaksoinen tai se voi sijoittua useampaa jaksoon. Nuori hankkii itse työpaikan.

Kesäsetelin työnantajana voi olla Lieksassa toimiva yhdistys, yritys tai säätiö, jolla on Y-tunnus. Kesäsetelillä palkattava nuori ei saa olla yrittäjän/yrityksen ym. perheenjäsen. Yksityistaloutta, perhettä, kuntaa, kuntayhtymää, valtiota tai yksityistä henkilöä ei hyväksytä kesäsetelin työpaikaksi. Työpaikan tulee olla Lieksassa.

Yhden setelin arvo on 250,00 €. Bruttopalkan on oltava ilman sivukuluja minimissään 350 €. Nuori voi saada yhden kesäsetelin kesää kohden. Yritys ym. voi saman kesän aikana ottaa palvelukseen enintään kaksi nuorta, joilla on kesäseteli. Kaupunkikonserniin kesätöihin palkattu nuori ei voi saada samana vuonna työpaikkaa kesäsetelillä. Työnantaja hakee tukea jälkikäteen 31.10. mennessä.

Kesäseteleitä saa kaupungin asiakaspalvelupisteestä, Pielisentie 3. Niitä on saatavilla 30 kappaletta ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

Lisätiedot, ohjeet ja hakulomakkeet: www.lieksa.fi/nuorten-kesatyot

 

Kesätyöterveisin

 

Paula Timonen, nuorisosihteeri

040 1044 115 / paula.timonen@lieksa.fi