Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan uusi liikuntahalli avattu

Lieksan uusi liikuntahalli avattu

 

Virallisia avajaisia vietetään lauantaina 8.9.

 

Lieksan uusi liikuntahalli on otettu käyttöön tänään. Kuntosali ja Terveystalo Lieksa aloittivat toimintansa heti aamusta. Liikuntahallivuorot alkavat maanantaina 10.9. heti viikonlopun virallisten avajaisten jälkeen.

 

Lieksan kaupunki on vuokrannut Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) rakennuttaman, noin 2 500 m2, hallin 20 vuoden vuokrasopimuksella. Tämän jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.

 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä on iloinen lieksalaisten puolesta siitä, että vuosikymmeniä odotettu liikuntahalli on saatu nyt käyttöön. –Sekä yhteistyö Lieksan kaupungin kanssa, että itse rakennustyöt sujuivat erittäin mallikkaasti, kiittelee toimitusjohtaja Kivelä.

 

-Lieksan näkökulmasta olemme saaneet kaupunkiimme täysin ainutlaatuisen hyvinvointi- ja liikuntakeskuksen, kiteyttää kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. –On ollut hienoa pilotoida tällaista yhteistyötä osuuskaupan kanssa, ja olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä.

 

Lieksan liikunta- ja uimahallikokonaisuus yritystoimintoineen on sekin tavallisesta poikkeava kokonaisuus. –Saman katon alla toimii kaupungin liikuntapalveluiden lisäksi yksityinen kuntosali, jonka yrittäjä pyörittää samalla kahvilatoimintaa, kaupunginjohtaja Määttänen kertoo. –Kokonaisuutta täydentävät loistavasti Terveystalo Lieksan palvelut, josta asiakkaat saavat sekä yksityisvastaanotto- että työterveyspalvelut.

 

–Uskomme, että tämän tyyppiset monipuoliset kokonaisuudet tulevat lisääntymään Suomessa vähitellen ja Lieksa on osaltaan tässä nyt suunnannäyttäjänä, Määttänen toteaa. Samalta alueelta löytyy myös jäähalli, frisbeegolfrata, urheilukenttä sekä ulkoilureittiverkosto valaistuine hiihto- ja ensilumenlatuineen.

 

Toimitusjohtaja Juha Kivelän mukaan osuuskauppa on kiinnostunut keskustelemaan vastaavantyyppisistä yhteistyömalleista jatkossakin. –Mielellämme neuvottelemme muidenkin maakunnan kaupunkien ja kuntien kanssa tällaisista rakennuttamismalleista, jos kiinnostusta ilmenee.

 

Uuden hallin viralliset avajaiset lauantaina 8.9. alkaen klo 13

 

Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa järjestävät uuden liikuntahallin viralliset avajaiset lauantaina 8.9.

 

Avajaisia vietetään hallilla klo 13 alkaen. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja toimitusjohtaja Juha Kivelä toivottavat kaikki tervetulleiksi avajaisiin. -Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee tuolloin tutustumaan uuden hallin, samoin kuin kuntosalin ja Terveystalon tiloihin.

 

Avajaisissa julkistetaan nimikilpailun voittaja, samoin kuin kuullaan musiikkia Jenna Bågebergilta ja Lieksan Nuorisopuhallinorkesterilta. –Tarjoamme myös soppatykistä keittoa tuhannelle ensimmäiselle, Määttänen ja Kivelä kertovat.

 

Avajaispäivä huipentuu klo 16 alkavaan salibandyotteluun. –Pääsemme testaamaan uuden hallin toimivuutta heti avajaisissa, kun Josba (Joensuu) ja Papas (Kajaani) ottavat mittaa toisistaan, sanoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen. –Kyseessä on alkavaan sarjakauteen valmistautuvien joukkueiden välillä pelattava harjoitusottelu, jonka tuotto menee lyhentämättömänä alle 18-vuotiaiden liikuntahallimaksuihin.

 

Ottelua ovat tukemassa Lieksan kaupungin ja PKO:n lisäksi Riveria, Porokylän Leipomo Oy, Rakennusliike Mustonen Oy, LVI-Palvelu Kurkinen Oy ja Pub Icella.

 

 

Avajaisohjelma:

Ovet avautuvat klo 12.30

 

Klo 13-15

Avajaispuheet kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä

Nimikilpailun voittajan julkistaminen

Musiikkia Jenna Bågeberg ja Lieksan Nuorisopuhallinorkesteri, johtaa Juha Tiensuu

Soppatykkiruokailu (1000 annosta, klo 13.30-15.30)

Tutustuminen uusiin tiloihin: liikuntahalli, kuntosali, Terveystalo Lieksa

 

Klo 16

Salibandyottelu Joensuun Josba vs. Papas Kajaani

Liput 10 €/aikuiset, 5 € lapset 4-12 v.

Ottelulippujen ennakkomyynti uimahallin kahviosta 5.9. alkaen sekä ennen ottelua.

Ovet avautuvat klo 15.30. Molemmilla ottelutauoilla esiintyy Jenna Bågeberg.

Ottelun tuotto menee lyhentämättömänä alle 18-vuotiaiden liikuntahallimaksuihin.

 

TERVETULOA!

 

 

 

  

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, Lieksan kaupunginjohtaja, p. 04010 44001

Juha Kivelä, PKO:n toimitusjohtaja, p. 050 330 2060

Arto Sihvonen, Lieksan hyvinvointijohtaja, p. 04010 44101