Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left LIEKSAN KAUPUNKI TEKEE VAROTOIMIA AMCOR FLEXIBLES FINLAND YT-NEUVOTTELUJEN VUOKSI

LIEKSAN KAUPUNKI TEKEE VAROTOIMIA AMCOR FLEXIBLES FINLAND YT-NEUVOTTELUJEN VUOKSI

Amcor Flexibles Finland Oy on tiedottanut eilen Lieksan tehdasta koskevista yt-neuvotteluista, jonka aikana tehdään selvitykset tehtaan mahdollisesta jatkosta alueella.

Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen on erittäin harmissaan Amcoria koskevista yt-neuvotteluista. -Olemme todella pahoillamme kaikkien työntekijöiden puolesta tilanteesta, pahoittelee kaupunginjohtaja Määttänen. -Toivomme, että yritys löytää yt-neuvottelujen aikana sekä työntekijöiden että yrityksen kannalta mahdollisimman hyvän ratkaisun, ja toiminta Lieksassa voisi jatkua.

Yritys työllistää Lieksassa noin 70 henkilöä. -Amcor on yksi suurimmista teollisista työnantajistamme alueella, ja toiminnan supistaminen tai kokonaan loppuminen olisi erittäin suuri isku Lieksalle.

Määttänen lupaa, että Lieksan kaupunki ja konserniyhtiöt Lieksan Kehitys Oy LieKe sekä Lieksan Kiinteistöt Oy tulevat tekemään kaikkensa, että toiminta voisi jatkua. -Yritämme omalta osaltamme kaikin keinoin edesauttaa asian ratkaisemista alueen kannalta positiivisesti ja hakea vaihtoehtoisia malleja toiminnan jatkamiseen. -Lieksassa on tällä hetkellä positiivinen vire yrityskehittämisessä, ja uskomme, että Amcorin ammattitaitoiset työntekijät pystyisivät sijoittumaan alueen muihin teollisuusyrityksiin varmistaen niiden kasvupolun, kaupunginjohtaja uskoo.

Lieksan kaupunki on käynnistänyt maakuntaliiton kanssa keskustelun yhteisestä etenemisestä ja jatkotoimista asian suhteen. -Meille on tärkeää, että pääsemme yhdessä maakuntaliiton sekä muiden sidosryhmien kanssa katsomaan konkreettisia toimenpiteitä eri vaihtoehtomallien pohjalta ja minimoimaan mahdollisen muutoksen tuomia vaikutuksia, kaupunginjohtaja kertoo.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen, p. 04010 44001