Navigaatiovalikko

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Lieksan kaupungin uutiset ja tiedotteet

Sisältöjulkaisija

angle-left Lieksan kaupunki on mukana SuomiAreenassa

Lieksan kaupunki on mukana SuomiAreenassa

Perinteinen SuomiAreena-keskustelutapahtuma järjestetään Porissa juhannuksen jälkeisellä viikolla ja tällä kertaa Lieksan kaupunki on myös mukana tapahtumassa. Lieksa osallistuu muiden Rajakuntahankkeen kuntien kanssa Kansalaistorin ohjelmaan 27.–28.6.2024.

Kävijät pääsevät virtuaalivierailulle paikanpäälle kuntiin Rajakuntien yhteisellä esittelypisteellä. Lieksan virtuaaliesittelyssä tuodaan nähtäväksi Kolin matkailualuetta, kaupunkiympäristöä sekä teollisuutta. Lieksaa on paikan päällä esittelemässä Pohjoinen Lakeland -matkailuhankkeen projektipäällikkö Mari Mustonen Lieksan Kehitys Oy:sta.

-SuomiAreenassa tavoitteena on kertoa kävijöille meidän elinvoimastamme ja rajaseudun elinvoimaisuuden merkityksestä koko Suomelle ja Euroopalle, sanoo Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen.

Lieksan kaupunginjohtaja Pirre Seppänen on tapahtumassa tavattavissa perjantaina klo 13–15. Kansalaistorilla on jaossa mm. Kolin matkailuopasta ja Lieksan Vaskiviikon esitteitä sekä lasten iloksi jaetaan Lieksan ja Kolin logoilla varustettuja ilmapalloja.

Rajakuntahankkeessa on mukana Lieksan lisäksi 11 kuntaa, yhtenäinen kuntaketju ulottuu tällä hetkellä jo Savukoskelta Ruokolahdelle. Kainuun liiton ja kuntien yhdessä rahoittaman rajakuntahankkeen tavoitteena on lisätä rajaseudun näkyvyyttä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa ja luoda kunnille samalla luontevaa, verkostomaista yhteistyötä.

Kaupunginjohtaja Seppänen osallistuu perjantaina 28.6. myös maa- ja metsätalousministeriön järjestämään keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena on maaseudun myytit: https://www.suomiareena.fi/pori/ohjelma/9970303A-254C-4CF4-95C8-674946ED24E3

SuomiAreena järjestetään Porissa 25.–28. kesäkuuta, Kansalaistorin pääsymaksuton tapahtuma on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17 ja perjantaina 28.6. klo 10–15. Tapahtumasisältöjä välitetään laajasti MTV:n kanavilla, lisätietoa tapahtumasta osoitteesta suomiareena.fi

 

Lisätietoja:

Pirre Seppänen, kaupunginjohtaja, Lieksan kaupunki

p. 040 1044 001 / pirre.seppanen@lieksa.fi

 

Mari Mustonen, Lieksan Kehitys Oy

p. 044 9775 056 / mari.mustonen@lieksankehitys.fi

Pohjoinen Lakeland - Matkailuyritysten kannattava kasvu ja matkailun kansainvälistäminen