Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Lasten päivä, työnäytöksiä ja musiikkia Pielisen museossa viikolla 28

Lasten päivä, työnäytöksiä ja musiikkia Pielisen museossa viikolla 28

 

Lasten päivä

Pielisen museon perinteinen Lasten päivä on keskiviikkona 10.7.2019 klo 10–14. Päivän aikana järjestetään lapsille ja lapsenmielisille seikkailullisia kierroksia, joissa etsitään museosta taikavoimaisia esineitä ja autetaan siten Pielisen museon vanhinta tonttua luomaan uusi suojaloitsu museon turvaksi ja menestykseksi. Kierroksen on käsikirjoittanut opas Annina Alvila ja rooleissa esiintyvät museon kesätyöntekijät. Kierroksia järjestetään klo 10.15, klo 11.15, klo 13 ja klo 14.

 

Kierrosten lisäksi museolla on muun muassa kasvomaalausta, keppihevosrata, satutuokioita, piirtämistä ja mahdollisuus kokeilla kärryajelua hevosella.

 

Työnäytöksiä ja musiikkia

Pielisen museossa järjestetään heinäkuussa perinteiseen tapaan käsityönäytöksiä ja musiikkiesityksiä. Viikolla 28 (8.7.–14.7.) museolla voi tutustua kehräykseen tiistaina ja torstaina klo 13–15. Kehrääjinä ovat Senja Ikonen, Terttu Pulkkinen ja Pirkko Leinonen.

 

Sunnuntaina 14.7. klo 14 lieksalainen huilisti Anna Mutanen esittää suomalaista musiikkia Virsuvaaran tuvassa. Musiikkituokiossa kuullaan muun muassa Oskar Merikannon ja Heino Kasken sävellyksiä. Heino Kaski (1885–1957) oli Pielisjärvellä (nyk. Lieksa) syntynyt säveltäjä, jonka perheen esineistöä on nähtävillä Pielisen museon perusnäyttelyssä.

 

Tapahtumiin on normaalit Pielisen museon pääsymaksut. Lisätietoja hinnoista, aukioloajoista ja museon näyttelyistä: www.lieksa.fi/museo

 

Lisätietoja tapahtumista:

Pielisen museo, Pappilantie 2, 81720 Lieksa, p. 04010 44151, museo@lieksa.fi