Vuoniskylien koulu

Vuoniskylien koulu sijaitsee Vuonisjärvellä, n. 24 km Lieksan keskustasta Joensuuhun päin. 
Koulussa on tällä hetkellä 32 oppilasta. 
Yhteistyössä huoltajien ja kylän eri järjestöjen kanssa koulu järjestää oppilaille hyvät opiskelu- ja harrastusmahdollisuudet. Koululla toimii käsityö- ja kuvataidekerho sekä 4H:n ja seurakunnan monitoimikerho.  

Vanhemman puukoulun puolella sijaitsee liikuntasali, joka palvelee myös juhlasalina. Samassa rakennuksessa toimii myös Vuoniskylien ryhmäperhepäiväkoti.
Uudemman koulurakennuksen tiloissa toimivat E-2. sekä 3.-6. yhdysluokat. Myös tekstiili- ja teknisentyönluokat sekä koulun keittiö sijaitsevat tässä rakennuksessa.


Koululla on oma urheilukenttä, jonka jäädytyksestä talvisin vastaa Vuonisjärven urheiluseura yhdessä kyläyhdistyksen kanssa. Liikuntatunneilla on mahdollisuus käyttää myös aivan koulun vieressä olevaa kylän yhteistä valaistua pururataa, jossa talvella on hiihtolatu. Lisäksi koululta pääsee latu-uria pitkin mm. kylällä sijaitsevaan yritykseen, Paateriin. 

Kylätie 4
81560 Vuonisjärvi


aluerehtori 04010 44235

koulu 04010 44254

yhdysopettaja 04010 44255
 
Sähköposti:
etunimi.sukunimi@lieksa.fi
 
 
VANHEMPAINYHDISTYS
Vuoniskylien koululla ja sen yhteydessä toimivalla ryhmäperhepäiväkodilla on oma vanhempainyhdistys (Vuoniskylien koulun ja ryhmäperhepäiväkodin vanhempainyhdistys ry), jonka tavoitteena on tukea koulun ja päivähoidon toimintaa.