Vaihtuvat näyttelyt kuva

Navigaatiovalikko

Vaihtuvat näyttelyt

Vaihtuvat näyttelyt

 

Arkkitehtuuri Pohjois-Karjalassa -näyttely Pielisen museossa 3.10.2018–4.1.2019

Pielisen museon syksyn 2018 näyttely esittelee Pohjois-Karjalan arkkitehtuuria. Monelle voi olla yllätys, että Pohjois-Karjalassa on Suomen huippuarkkitehtien töitä Alvar Aallosta Viljo Revelliin. Lieksan arkkitehtuurihelmiin mahtuvat Aallon vesivoimaloiden lisäksi Reima ja Raili Pietilän Lieksan kirkko ja muun muassa Helsingin olympiastadionia suunnitelleen Yrjö Lindegrenin käsialaa oleva entinen Pielisjärven kunnansairaala, varhainen suomalaisen funktionalismin helmi, jossa nykyään toimii Pielisen Karjalan musiikkiopisto.

Pohjois-Karjalan kiinnostavin arkkitehtuuri ei ole jäänyt vain menneisyyteen. 2000-luvulla maakunnassa on herätty toteuttamaan uutta puuarkkitehtuuria.

Näyttelykokonaisuus on syntynyt sanomalehti Karjalaisessa vuosina 2017–2018 ilmestyneen juttusarjan pohjalta. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy samasta aineistosta koottu Pohjois-Karjalan arkkitehtuuriopas, jonka Karjalainen julkaisee.

Näyttelyn ja kirjan ovat suunnitelleet ja tekstit kirjoittaneet muotoilija Samu Aarnio, kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja ELY-keskuksen maankäyttöasiantuntija Pekka Piiparinen.