« Takaisin

Seppo Väänäsen näyttely ”Hiljaiset virrat” Lieksan Kulttuurikeskuksessa 31.1. - 9.3.2018

Seppo Väänäsen vesivärimaalauksia sisältävä näyttely "Hiljaiset virrat" Lieksan Kulttuurikeskuksessa 31.1. - 9.3.2018. Näyttely on avoinna ma-pe klo 12-17 sekä Kulttuurikeskuksen tilaisuuksien aikana. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Innoitus vesistöistä

Taiteilijana Seppo Väänästä kiinnostavat tilanteet, joissa luonto valtaa takaisin ihmisen rakentamaa kulttuuria, ja aika, joka patinoi rakenteita ja rajoja. Vesi, lumi ja jää ovat hänen teostensa keskeistä sisältöä. Hän on aina asunut vesistön äärellä, ja siksi hänelle on luontevaa käsitellä teoksissa veden eri olomuotoja. "Hiljaiset virrat" -näyttelyn innoittajana on ollut Vuoksen vesistö.

Väänäselle taide on väline pohtia omaa luontosuhdettaan, sillä ihminen ei enää elä luonnon ehdoilla ja taito lukea luontoa ovat katoamassa. On hetkiä, jolloin hän pääsee lähelle luontoa ja noina hetkinä myös ymmärtää sen olemuksen. Pohjimmiltaan luonto on Seppo Väänäsellekin jatkuvasti muuttuva arvoitus.

Haaveammatissa

Seppo Väänäselle taiteilijan ammatti oli haave, jolle luotiin pohja nuoruusvuosien harrastuksissa ja myöhemmin Suomen Taideakatemian opinnoissa. Opintojensa jälkeen Seppo Väänänen on työskennellyt läänintaiteilijana Kuopion läänissä sekä taideopettajana ja taideaineiden lehtorina Kuopiossa, Varkaudessa ja Joensuussa, Karelia Ammattikorkeakoulussa. Ensimmäisen kerran Väänäsen maalauksia oli esillä Kuopiossa ArsLiberan näyttelyssä viisikymmentä vuotta sitten. Nykyään Seppo Väänänen asuu ja työskentelee Haminassa.

Lisätietoja:

Asko Saarelainen

Rehtori, FL

Lieksan kansalaisopisto

asko.saarelainen(ät)lieksa.fi

puh. 04010 44111


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi