Abba-konsertti 27.11.2014

Lieksan lukion musiikkilinja

Lukiossamme toimii musiikkilinja, jonka tarjoamia musiikin soveltavia kursseja suorittamalla voi painottaa lukio-opintojaan musiikkiin.

Lieksan lukion musiikkilinja tarjoaa musiikista kiinnostuneille ja musiikkia harrastaville Lieksan lukion opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää koulu ja musiikin harrastaminen. Musiikkilinjan opetus toteutetaan yhteistyössä Pielisen Karjalan musiikkiopiston ja Lieksan Vaskiviikon kanssa. Tule mukaan ja hae musiikkilinjalle, jos olet kiinnostunut monimuotoisesta musisoinnista, ääni- ja valotekniikasta ja musiikkitapahtuman tuottamisesta! Opiskelijat musiikkilinjalle valitaan hakemusten perusteella. Musiikkilinjan opiskelijan ei tarvitse olla musiikkiopistossa opiskelijana.

Lieksan lukion musiikkilinjalla opitaan tekemään musiikkia monipuolisesti: kaikille musiikkilinjan opiskelijoille annettavaan yhteiseen opetustarjontaan sisältyy musisointia eri kokoonpanoissa, bändisoittoa ja -laulua ja soitinopetusta. Lisäksi Lieksan Nuorisopuhallinorkesterissa ja Lieksan Nuorisojousissa soittaminen voivat kuulua lukiolaisten musiikkilinjan opintoihin. Vuosittain toteutetaan jokin yhteisesti ideoitu musiikkiproduktio esim. konsertti tai musikaali, johon liittyy Lieksan lukion musiikkilinjan erityispiirteenä laaja perehtyminen musiikkitapahtuman tuottamisen eri osa-alueisiin (tiedottamisesta roudaamiseen ja muusikon kehonhuoltoon).

Musisoinnin tuottaman ilon ja musiikillisen kehittymisen lisäksi musiikkilinjan opinnoista voit saada enintään 5 musiikin soveltavaa kurssia lukion kurssimäärääsi, minkä lisäksi tulevat lukion omat 5 musiikin kurssia ja Pielisen Karjalan musiikkiopistossa suoritetuista kursseista enintään 5 musiikin soveltavaa kurssia. Näin ollen Lieksan lukion musiikkilinjan käyneellä opiskelijalla voi olla enimmillään 15 musiikin kurssia päättötodistuksessaan.