Mikroskooppi, karttapallo ja seinällä vanha valokuva.

Pohjois-Karjalan maakuntakorkeakoulu Lieksassa

Higher Education Network of North Karelia in Lieksa

Maakuntakorkeakoulun paikallinen koulutuskoordinaattori ja Lieksan kansalaisopiston suunnittelijaopettaja Pasi Karonen, pasi.karonen(ät)lieksa.fi, 04010 44112

Käyntiosoite: Kulttuurikeskus, 2. kerros, Pielisentie 9–11, 81700 Lieksa
Postiosoite: PL 31, 81701 Lieksa

Maakuntakorkeakouluasioista kerrotaan usein myös Lieksan kansalaisopiston Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/lieksan.kansalaisopisto.

Lieksan kaupungin hyvinvointipalvelujen Korento-lehden kevätnumero 2018 on luettavissa.


 

Pohjois-Karjalan maakuntakorkeakoulu

Maakuntakorkeakoulun tarkoitus on edistää opiskelumahdollisuuksia koko maakunnan alueella. Toiminta perustuu verkostomaiseen yhteistyöhön oppilaitosten, kuntien ja muiden tahojen kesken.

Sekä Pielisen Karjalan maakuntakorkeakoulutoiminnasta että Varkauden seudun alueellisen innovaatiokeskusmallin kehittämisestä kertoo monelta kannalta tämä kirja: Mervi Lätti (toim.) 2014, Ammattikorkeakoulut aluevaikuttajina – toimintamalleja Pielisen Karjalassa ja Varkauden seudulla.


 

Ajankohtaista

Hakuaika ammatillisiin opettajakorkeakouluihin on 10.–30.1.

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voi suorittaa

  • ammatillisen opettajankoulutuksen (60 op)
  • ammatillisen erityisopettajankoulutuksen (60 op)
  • ammatillisen opinto-ohjaajankoulutuksen (60 op).

https://opintopolku.fi/wp/ammattikorkeakoulu/ammatilliset-opettajakorkeakoulut/

https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Ammatillinen-opettajakorkeakoulu/Ammatillinen-opettajankoulutus/opiskelumuodot/


 

Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa tiistaina 9.1. kello 8.00 ja päättyy keskiviikkona 24.1. kello 15.00. Hakemuksen voi tehdä Opintopolku-palvelussa: https://opintopolku.fi/.

Yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on mukana ammattikorkeakoulujen ja Aalto-yliopiston vieraskielisiä koulutuksia sekä Taideyliopiston koulutuksia. Eniten koulutuksia on haettavana ammattikorkeakoulujen liiketalouden alalta, tekniikan alalta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Kaiken kaikkiaan yhteishaun ensimmäisessä hakuajassa on tarjolla noin 180 koulutusta ja 2200 aloituspaikkaa.

Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa 14.3.


 

Tammikuusta 2018 alkaen ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta. Jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.
 


 

Opiskelun mahdollisuuksia