Järjestyssäännöt

SUVAITSEVAISUUS

Vuoniskylien koulu on turvallinen kyläkoulu, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Emme kiusaa ketään ja osaamme antaa arvoa sille, että kaikki eivät ole samanlaisia.

KÄYTTÄYTYMINEN

Kaikissa tilanteissa käyttäydymme yleisten hyvien tapojen mukaisesti ja toisiamme kunnioittaen. Käytöksessämme otamme huomioon kaikki oppilaat ja koko koulun henkilökunnan.

OPPITUNNIT

Oppitunneille saavumme ajoissa, ja jos myöhästymme, osaamme pyytää anteeksi ja kertoa syyn. Takit ja hatut jätämme naulakkoon. Työskentelyn aikana annamme oppilaille, opettajalle ja koulunkäynninohjaajalle työrauhan.

KIELENKÄYTTÖ

Voimasanojen käyttö koulussamme on tarpeetonta. Muutenkin puhumme toisillemme ystävällisesti ja asiallisesti.

KOULUMATKAT

Koulumatkalla noudatamme liikennesääntöjä. Taksissa käyttäydymme asiallisesti ja kuljettajien ohjeiden mukaisesti. Koulumatkat sisältyvät oppilaiden koulutyöpäivään.

KOULUN JA TOISTEN OMAISUUS

Koulun omaisuutta käsittelemme huolellisesti ja asiallisesti ja korvaamme tahallaan aiheutetut vahingot. Toisen omaisuuteen emme koske ilman asianomaisen lupaa.

RETKET

Retkillä noudatamme kohteliaita käyttäytymistapoja ja annamme hyvän kuvan itsestämme ja koulustamme.

KÄNNYKÄT

Kouluaikana kännykät pidetään äänettöminä repuissa. Kuvaaminen on sallittua vain retkillä ja erikseen yhdessä sovituissa tilanteissa.