Uutiset

« Takaisin

Lieksassa työllisyyden edistämistoimenpiteet jatkuvat 16.1. rekrytapahtumalla

 

Tilaisuus seurattavissa myös netissä ja myöhemmin tallenteena

 

Lieksassa on viime syksystä lähtien tehty aiempaa laajemmin yhteisrintamalla töitä työllisyyden parantamiseksi. –TE-palvelut, Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Lieksan kaupunki ovat yhdessä yrittäjien kanssa järjestäneet erilaisia tapahtumia sekä Lieksassa että muissa maakunnissa, taustoittaa TE-palveluiden asiantuntija Kaisu Nykänen. Marraskuussa jalkauduttiin yhdessä Joensuuhun, Kajaaniin, Lappeenrantaan ja Imatralle, ja syyskuussa pidettiin Lieksassa edellinen rekrytapahtumassa.

 

Seuraava rekrytapahtuma pidetään Lieksassa Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa tiistaina 16.1. klo 13-15.30. Tavoitteena on aktivoida sekä työttömiä työnhakijoita, mutta myös työssäkäyviä ja opiskelijoita aktiivisen työnhaun pariin.

 

Lieksan työttömyysprosentti on korkea, mutta siitä huolimatta osaan työpaikoista on haastavaa löytää osaavaa työvoimaa. –Tähän ns. kohtaanto-ongelmaan yritämme osaltamme tuoda ratkaisua, ja samalla nostaa esiin esimerkiksi oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksia työllistymisessä, Lieksan Kehitys Oy LieKen toimitusjohtaja Harri Välimäki sanoo.

 

Nykänen TE-palveluista kertoo, että tilaisuuteen on kutsuttu TE-palveluiden toimesta sekä lieksalaisia että myös lähialueiden työnhakijoita, mutta kaikki asiasta kiinnostuneet työllistymistilanteesta riippumatta ovat tervetulleita paikalle. Nettinäkyvyydestä tiedotetaan lisäksi Kuopion, Keski-Suomen ja Pirkanmaan työnhakijoille.

 

Tilaisuuden ohjelma Brahe-salissa:

klo 13.00 avaus, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen

klo 13.10 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelu Ky/SiunSote

klo 13.20 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelu Ky/SiunSote, pelastuslaitos

klo 13.30 Mehiläinen Oy/Ykköskoti Onnela

klo 13.40 Kelan yhteyskeskus

klo 13.50 Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO, Lieksa

klo 14.00 Porokylän Leipomo Oy

klo 14.10 Henkilöstöpalvelualan mahdollisuudet

klo 14.20 Lieksan kaupunki

 

Mukana tapahtumassa ovat myös Attendo Oy, Binderholz Nordic Oy, Honkalampi-säätiö, Riveria/oppisopimus, Perhekokki/A & R Sveholm Oy, Lieksan Kehitys Oy LieKe ja Pohjois-Karjalan TE-toimisto.

 

Tilaisuus on katsottavissa netistä live-lähetyksenä, linkki www.lieksa.fi –etusivulta. Tallenne on katsottavissa myös myöhemmin.

 

 

Lisätietoja:

Kaisu Nykänen, asiantuntija, TE-palvelut, p. 02950 43112

Harri Välimäki, toimitusjohtaja, Lieksan Kehitys Oy LieKe, p. 050 379 9112

Susanna Saastamoinen, elinvoimajohtaja, Lieksan kaupunki, p. 04010 44009