« Takaisin

Tokasikajuttu - Dokumenttielokuva 16.11.2017

Tokasikajuttu - dokumenttielokuva                16.11.2017

 

Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys ja Rokumentti tuovat jälleen palan festivaalia myös Joensuun ulkopuolelle. Kiertue-elokuvana on vuoden kehutuin dokumentti Tokasikajuttu. Se esitetään 16.11. klo 18.00 Lieksan kulttuurikeskuksen Brahe-salissa. Elokuvan ikäraja on K7 ja siihen on vapaa pääsy. Elokuvan kesto on 100 min.

 

Johannes Kinnunen:

"On kulunut muutamia vuosia Kovasikajutun (2012) tapahtumista. Pertti Kurikan Nimipäivät kiertää loppuunmyytyjä punk-luolia ympäri Eurooppaa, mutta keskinäiset erimielisyydet kärjistyvät kerta toisensa jälkeen. Vokalisti Kari ei ole enää kiinnostunut laulamisesta, basisti Sami hengailisi mieluummin seurakuntanuorten tai keskustapuolueen poliitikkojen seurassa, rumpali Toni riutuu epätietoisena keskellä kolmiodraamaa, ja kitaristi Pertti suunnittelee jo tulevia eläkepäiviään.

Kesken bändipalaverin nousee esiin mahdollisuus päästä edustamaan Suomea Euroviisuissa. Luvassa on mainetta ja valtaisaa näkyvyyttä, mutta ovatko loputon mediasirkus ja ympärivuorokautinen huomio sittenkään avain onneen? Finaalipaikan jääminen haaveeksi purkautuu itkuna ja rajuna pettymyksenä. Paluu Piritorille juhlittuina kansallissankareina tuo takaisin yhdessä tekemisen riemun.

Asemansa yhtenä kaikkien aikojen musiikkidokumenteista lunastaneen Kovasikajutun itsenäisessä jatko-osassa seurataan Pertti Kurikan Nimipäivien uran kolmea viimeistä vuotta. Ensimmäisen PKN-elokuvan tavoin myös Tokasikajutun ohjanneet ja käsikirjoittaneet Jukka Kärkkäinen ja J-P Passi ovat tälläkin kertaa löytäneet nelikon ympäriltä vähintään yhtä viihdyttäviä ja liikuttavia tarinoita, mutta samaan aikaan tunnelma on huomattavasti synkempi ja traagisempi."

Esityksen järjestävät yhteistyössä Rokumentti, Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys, Lieksan Elokuvat ja Lieksan kaupungin nuorisotoimi

 

Tervetuloa!

 

Terveisin

 

Paula Timonen
nuorisosihteeri
Pielisentie 9 – 11
81700 Lieksa

p. 04010 44115


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi