« Takaisin

Pielisen Karjalan musiikkiopisto nosti hakijamääriään

 

Kevään oppilaaksihauissa Pielisen Karjalan musiikkiopiston hakijamäärät kasvoivat edellisvuosista yli 50%. Oppilaitoksen suoritusmäärät nousivat myös tuntuvasti; tasosuorituksia suoritettiin lukuvuoden aikana yli 50% edellisvuotta enemmän.

Erityisesti Lieksan päätoimipisteessä on kiinnitetty huomiota opintojen aloituksen matalampaan kynnykseen, ja erilaisten uusien valmennusryhmienkin avulla kaikille hakijoille on päätoimipisteessä saatu tämän vuoden haussa oppilaspaikka.

Lieksan kaupunki myönsi lisäresursseja orkesteritoiminnan kannalta kriittisiin soittimiin, kuten oboeen, fagottiin, käyrätorveen, alttoviuluun ja kontrabassoon. Fagotin hakijamäärä nousi nollasta seitsemään, mikä on mahdollisesti Suomen ennätys tänä keväänä.

Oppilaaksihakua muutettiin siten, että hakijat esittävät hakulomakkeella vain heitä eniten kiinnostavimmat soitinryhmät, ja soitinvalintapajassa soittimia kokeiltuaan vasta ilmoittavat lopullisen soitinvalintansa. Tämä on vähentänyt merkittävästi muutostoiveita oppilasvalintojen toteuduttua.

Tulevana lukuvuonna opetus käynnistyy tauon jälkeen myös oboessa. Yhteistyö koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa tiivistyy; musiikkiopisto-opintoja on ensi lukuvuodelle saanut Lieksassa valita valinnaisaineeksikin. Yhä useammassa päiväkodissa on tarjolla musiikkiopiston toimesta laadukasta musiikin varhaiskasvatusta.

 

Vuosikertomus 2016-2017 on julkaistu ensimmäistä kertaa sähköisenä versiona:

https://issuu.com/pielisenkarjalanmusiikkiopisto/docs/vuosikertomuspkm2016-2017?utm_source=conversion_success&utm_campaign=Transactional&utm_medium=email

 

Pielisen Karjalan musiikkiopisto toimii Pohjois-Karjalassa viidellä paikkakunnalla; Lieksassa, Nurmeksessa, Valtimolla, Juuassa ja Ilomantsissa.

 

Tiedustelut: Pielisen Karjalan musiikkiopiston rehtori, Susanna Ertolahti-Mertanen, p. 040 1044140, susanna.ertolahti(at)lieksa.fi


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi