« Takaisin

Pelastuslaitos tiedottaa - Tykkylumi aiheuttaa häiriöitä sähkö- ja puhelinverkossa Pohjois-Karjalassa


Pelastuslaitoksen tiedote:


TIEDOTE

29.12.2017 klo:10:51
 

Tapahtuman kuvaus / alkutiedot, pelastustoimenpiteet, valistustoimenpiteet ja muuta huomioitavaa: 29.12.2017 klo:10:29


Tykkylumi aiheuttaa edelleen häiriöitä sähkö- ja puhelinverkossa Pohjois-Karjalassa. Sähköttä on tällä hetkellä noin 11000 taloutta. Suurimmat häiriöt ovat Enon, Ilomantsin, Juuan, Lieksan, Tuupovaaran ja Kontiolahden alueilla.

Säätilan osalta Pohjois-Karjalan itäosan tykkylumitilanne pitäisi rauhoittua. Suurta piikkiä vahingontorjuntatehtävissä ei ole syntynyt.

Mikäli puhelimen operaattori näyttää ettei olisi verkkoa, niin kannattaa hätänumeroon 112 silti yrittää ottaa yhteyttä. Hätänumero yhdistyy myös tarvittaessa muiden operaattoreiden kautta, mikäli oman operaattorin yhteydet ovat alhaalla.

Mikäli hätänumeroon ei saa yhteyttä Ilomantsin, Kiihtelysvaaran, Enon, Lieksan, Nurmeksen, Juuan tai Tuupovaaran alueilla, niin kehotamme käymään paikallisilla paloasemilla joihin on nostettu jatkuva valmius ainakin tähän iltapäivään asti. Jos Uimaharjun alueella ei saa yhteyttä puhelimitse hätäkeskukseen, voi käydä tekemässä ilmoituksen Uimaharjun tehtaan portilla, josta saa hälytettyä pelastuslaitoksen avuksi.

Sähköjohdoille kaatuneita puita ei saa poistaa omatoimisesti. Sähkönjakelua vaarantavista ja kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vikapaikka@pks.fi tai soittamalla PKS:n asiakaspalveluun 013 2663 100.

Puhtaan veden jakelua suoritetaan paloasemilta sitä tarvitseville Juuassa, Ilomantsissa, Lieksassa, Enossa, Kontiolahdessa ja Tuupovaarassa. Ilomantsissa myös kunnan vedenjakelu Hatelotie 2:ssa, toinen jakelupiste paloasemalle Vepsänmäentie 4:ssä.


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi