« Takaisin

Lieksan liikuntahallin rakentaminen alkaa

Alustavan arvion mukaan halli on käyttövalmis syyskuussa 2018

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on tehnyt urakkasopimukset Lieksan liikuntahallista, joten hallin rakentaminen alkaa keskiviikkona 13. syyskuuta. Alustavan arvion mukaan halli on käyttövalmis syyskuussa 2018.

- Yhteistyö liikuntahallin rakentamisessa on erinomainen esimerkki siitä, miten julkinen sektori ja yritykset voivat yhteistyössä parantaa alueen palvelutarjontaa. Olen erittäin tyytyväinen Lieksan kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön: nyt pääsemme tekemään kaupunkilaisten kauan kaipaamaan hallin, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

- Lieksalaisten liikunnan harrastajien puolesta olemme iloisia, että hallin rakentaminen alkaa ja pääsemme yhteistyössä PKO:n kanssa viemään kaupungin liikuntapaikkaverkoston uudelle tasolle, Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen sanoo.


PKO on tehnyt liikuntahallin rakennusurakasta sopimuksen nurmeslaisen Rakennusliike Mustonen Oy:n kanssa ja elementeistä urakan lieksalaisen Pielisen Betoni Oy:n kanssa. Noin 4,5 miljoonaa euroa maksavan liikuntahallin urakoinnin työllisyysvaikutus on 68 henkilötyövuotta.


Lieksan kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tekemän sopimuksen mukaan kaupunki suunnittelee halliin tulevat toiminnot eli tilaohjelman ja PKO rakentaa liikuntahallin kaupungilta tulevien toiveiden mukaisesti. Halliin rakennetaan noin 2 500 m2 monikäyttöistä liikuntatilaa. Liikuntahalli sijoittuu uimahallin viereen siten, että niillä tulee olemaan yhteinen sisäänkäynti. PKO on hallissa vuokranantajana 20 vuoden vuokrasopimuksella, jonka jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.
 

– Lieksan kaupungin kannalta tärkeintä on, että suunnittelu ja rakentaminen tehdään huolellisesti, ja rakennettava halli toimii vuosia eteenpäin toiminnallisesti oikein, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sanoo.

 

– Lieksan liikuntatoimen osalta uusi liikuntahalli tulee palvelemaan monenlaisia käyttäjäryhmiä, mikä on ollut suunnittelunkin lähtökohta. Hallitila on jaettavissa kolmeen lohkoon ja tilajako mahdollistaa liikunnan lisäksi erilaisten tapahtumien järjestämisen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen Lieksan kaupungilta taustoittaa.

 

Liikuntahallin suunnitelmissa mukana on myös kuntosali- ja työterveyshuoltotilat.

– Näillä toiminnoilla talon monipuolisuutta laajennetaan entisestään. Kuntosali- ja työterveyshuoltotoiminta ovat yrittäjävetoisia, eli kaupunki tarjoaa yrittäjille vuokratilat toiminnan harjoittamiseen, Sihvonen sanoo.

 

Liikuntahallin rakentamisen myötä koko alueen merkitys urheilu- ja liikuntapaikkana kasvaa edelleen. Liikunta- ja uimahalli, kuntosali ja työterveyshuolto ovat saman oven takana, ja lähialueelle sijoittuu myös jäähalli, urheilukenttä, frisbeegolfrata sekä ulkoilureittiverkosto valaistuine hiihto- ja ensilumenlatuineen.
 

Lisätietoja: Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 050 330 2060

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki, p. 04010 44101


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi