« Takaisin

Lieksan liikuntahalli uudelleen valtuuston käsittelyyn

 

Lieksan kaupunginvaltuusto on kokouksessaan 1.9.2016 päättänyt, että Lieksan kaupunki tekee Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kanssa sopimuksen liikuntahallin rakentamisesta ja vuokraamisesta. Kokouksessa on päätetty, että jos kokouksessa käsiteltyihin ehtoihin tulee olennaisia muutoksia, asia tuodaan uudelleen kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

 

Hallin rakenne- ja tekniikkasuunnittelun edetessä on selvinnyt, että hankkeen kustannusarvio nousee usean eri tekijän vaikutuksesta alkuperäisestä 3,5 miljoonasta eurosta noin 4,5 miljoonaan euroon.

 

- Liikuntahallin kustannusarvion nousu muuttaa kaupungille tulevia nettokustannuksia. Tämän vuoksi asia vaatii kaupunginhallitukselta ja –valtuustolta uuden käsittelyn. Valmistelemme asiaa siten, että se on käsittelyssä kaupunginhallituksessa 21.8. ja kaupunginvaltuustossa 28.8., Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen sanoo.

- Liikunnan harrastajien osalta olemme harmissamme, että rakentamisen aloitus viivästyy suunnitellusta elokuun alusta, ja toivomme, että saamme asian mahdollisimman nopeasti päätökseen, Sihvonen sanoo.

 

- Yhteistyö liikuntahallin rakentamisessa on erinomainen esimerkki siitä, miten julkinen sektori ja yritykset voivat yhteistyössä parantaa alueen palvelutarjontaa. Molempien osapuolten kannalta tärkeintä on, että suunnittelu ja rakentaminen tehdään huolellisesti, jotta halli palvelee käyttäjiään moitteetta vuosia eteenpäin, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

Lisätietoja:

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki, p. 04010 44101
Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 050 330 2060


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi