« Takaisin

Lieksan liikuntahalli harjakorkeudessa

 

Alustavan arvion mukaan halli on käyttövalmis syyskuussa 2018

 

Lieksan liikuntahallin rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan ja halli on nyt harjakorkeudessa. Alustavan arvion mukaan halli on käyttövalmis syyskuussa 2018.

– Olen erittäin tyytyväinen kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön: kaupunkilaisten kauan kaipaama halli alkaa nyt konkretisoitua ja kohta hallissa päästään jo itse asiaan eli urheilemaan, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Lieksalaisten liikunnan harrastajien puolesta olemme iloisia, että pääsemme yhteistyössä PKO:n kanssa viemään kaupungin liikuntapaikkaverkoston uudelle tasolle, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sanoo.

 

Lieksan kaupungin ja PKO:n sopimuksen mukaan kaupunki suunnittelee halliin tulevat toiminnot eli tilaohjelman ja PKO rakentaa liikuntahallin kaupungilta tulevien toiveiden mukaisesti. Halliin rakennetaan noin 2 500 m2 monikäyttöistä liikuntatilaa. Liikuntahalli sijoittuu uimahallin viereen siten, että niillä tulee olemaan yhteinen sisäänkäynti. PKO on hallissa vuokranantajana 20 vuoden vuokrasopimuksella, jonka jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.

– Vastaavankaltaisesta rakennuttamismallista olemme valmiita keskustelemaan kaikkien pohjoiskarjalaisten kuntien ja kaupunkien edustajien kanssa, Kivelä sanoo.


Noin 4,5 miljoonaa euroa maksavan liikuntahallin urakoinnin työllisyysvaikutus on 68 henkilötyövuotta. Nykyisessä rakennusvaiheessa työmaalla työskentelee päivittäin 20-25 henkilöä. Kaikki urakoitsijat ja työntekijät ovat pohjoiskarjalaisia, ja valtaosa sekä urakoitsijoista että heidän työntekijöistä on Lieksasta. PKO on tehnyt liikuntahallin rakennusurakasta sopimuksen nurmeslaisen Rakennusliike Mustonen Oy:n kanssa ja elementeistä asennuksineen urakan lieksalaisen Pielisen Betoni Oy:n kanssa. Talotekniikan osalta sähköurakoitsijana toimii Lieksan Sähkö Oy ja LVI-urakoitsijana lieksalainen LVI-Palvelu Kurkinen Oy, rakennusautomaatiourakoitsija on Caverion Suomi Oy.


– Uusi liikuntahalli tulee palvelemaan monia käyttäjäryhmiä, mikä on ollut suunnittelun lähtökohta. Tilan voi jakaa kolmeen lohkoon ja tilajako mahdollistaa liikunnan lisäksi tapahtumien järjestämisen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen Lieksan kaupungilta taustoittaa.

– Hallissa voi pelata mm. salibandya, lento- ja koripalloa sekä futsalia, eli näiden kenttien rajaukset tehdään suoraan lattiaan. Maaliskuussa vahvistamme kaikki liikuntalajit, joita voi uudessa hallissa harrastaa, samoin kuin päätämme salivuorojen taksat, Sihvonen sanoo.

 

Liikuntahallin suunnitelmissa mukana on myös kuntosali- ja työterveyshuoltotilat.

– Näillä toiminnoilla talon monipuolisuutta laajennetaan entisestään. Kuntosali- ja työterveyshuollossa kaupunki tarjoaa yrittäjille vuokratilat toiminnan harjoittamiseen, Sihvonen sanoo.

 

Liikuntahallin rakentamisen myötä koko alueen merkitys urheilu- ja liikuntapaikkana kasvaa edelleen. Liikunta- ja uimahalli, kuntosali ja työterveyshuolto ovat saman oven takana, ja lähialueelle sijoittuu myös jäähalli, urheilukenttä, frisbeegolfrata, tennis- ja jalkapallokentät sekä ulkoilureittiverkosto valaistuine hiihto- ja ensilumenlatuineen.

Lisätietoja: Juha Kivelä, toimitusjohtaja, PKO, p. 050 330 2060

Arto Sihvonen, hyvinvointijohtaja, Lieksan kaupunki, p. 04010 44101


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi