« Takaisin

Lieksan kaupungin Kevätniemen bioterminaalialueen urakasta päätös 16.10. kaupunginhallituksessa

 

Bioterminaali tuo lisää työpaikkoja Lieksaan

 

Lieksan Kevätniemen alueen kehittäminen biotuotannon keskittymäksi etenee vauhdilla. Lieksan kaupunki on kilpailuttanut Pohjois-Karjalan hankintatoimen kautta Kevätniemen bioterminaalialueen rakentamistöitä. 8,2 hehtaaria käsittävä alue sekä tukee siellä jo olevaa yritystoimintaa, mutta mahdollistaa myös uusien bio- ja metsäklusterin yritysten sijoittumisen Lieksaan. Kaikkiaan alueelle syntyy tulevaisuudessa useita kymmeniä uusia biotalouden työpaikkoja.

 

Lieksan bioterminaalin rakentaminen alkaa loppuvuoden aikana. –Nyt olemme kilpailuttaneet alueen kolmella tontilla tehtävät toimenpiteet, kertoo Lieksan kadunrakennuspäällikkö Ilkka Puumalainen.

 

Tontti 1 sisältää bioterminaalialueen, ja se on tarkoitus rakentaa valmiiksi asfaltointeineen ja valaistuksineen. Tontti 2 on kohdennettu bioöljyjalostamolle ja tontti 3 mahdollisille muille bioteollisuusyrityksille. Kahden jälkimmäisen tontin osalta on tarkoitus tehdä alueen raivaus, pintamaiden poisto sekä vesihuollon liittymävalmius.

 

Lieksan kaupunginhallitus päättää maanantain kokouksessaan urakoitsijan, joka lähtee aluetta tekemään. –Kilpailutuksessa erillisenä ollut järvivesipumppaamo jätetään toistaiseksi hankinnan ulkopuolelle, koska sen tarve ja toteutus selviävät myöhemmin, kadunrakennuspäällikkö Puumalainen sanoo.

 

–Kilpailutuksen perusteella kaupunginhallitukselle esitetään, että urakoitsijaksi valitaan Savon Kuljetus Oy, joka teki urakasta edullisimman tarjouksen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 1.949.072 €. Alueen toteutuskustannuksiin osallistuu Lieksan kaupungin lisäksi Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Euroopan aluekehitysrahasto osana "Kevätniemen yritysalueen vahvistaminen; bioterminaali, infrastruktuuri ja kokonaissuunnittelu" -hanketta.

 

Lisätietoja:

Jarkko Määttänen, kaupunginjohtaja, p. 04010 44001

Ilkka Puumalainen, kadunrakennuspäällikkö, p. 04010 44745

 

 

 


RAIJA MUSTONEN

Johdon sihteeri

Pielisentie 3
81700 Lieksa

p. 04010 44003
raija.mustonen(at)lieksa.fi